Zakletý v čase: Cestování v čase jako fyzická porucha

Zakletý v čase: Cestování v čase jako fyzická porucha | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit další 4 obrázky
Nový seriál HBO vykresluje cestování v čase jako fyzickou poruchu. Je tu nový trailer.

15. května HBO přinese sci-fi romanci Zakletý v čase (The Time Traveler's Wife). Pořád není tak docela zřejmé, zda seriál oproti staršímu filmovému zpracování dokáže nabídnout výrazně nový zážitek, nicméně nejnovější upoutávka nabízí alespoň pár zajímavých elementů.

Henryho (Theo James) cestování v čase není vykresleno jako vzrušující vědecký jev, jako zábavná kratochvíle nebo jako hororový šok. V seriálu jsou hrdinovy skoky v čase podané jako fyziologická porucha. Jako zrada vlastního těla. Konstantní Henryho přeskakování napříč kontinuem navíc sledujeme i z pohledu jeho partnerky Claire (Rose Leslie), které se milovaný ztrácí před očima. Rázem jde o příběh podobný tomu, jako by Henry trpěl nějakou vážnou duševní nemocí (nebo třeba mozkovým úrazem) a střídavě byl přítomný a střídavě na všechno jeho partnerka je sama. Henry se krom rozháraného života musí soustředit především na vlastní přežití – po každém skoku v čase může být v okamžitém ohrožení života, ale také je naprosto bez prostředků a pro momentální okolí může působit jako hrozba.

Ústřední hrdinka Claire se zamiluje do Henryho, který tu a tam propadá bez vysvětlení v čase do minulosti nebo do budoucnosti. Henry se každou chvíli objeví úplně někdy a někde jinde a přináší mu to řadu souvisejících problémů. Clare naopak musí vydržet fakt, že je každou chvíli beze svého milovaného. Režíruje David Nutter, autorem je Steven Moffat. Seriál vychází z knižní předlohy Audrey Niffenegger.

Podklady a foto: HBO

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest