Alan Wake: Hororová videohra se dočká seriálové verze

Alan Wake: Hororová videohra se dočká seriálové verze | Fandíme seriálům
Remedy Entertainment
Zobrazit další 4 obrázky
Kingovský příběh postavený na kontrastu světla a tmy se chystá do televize.

Je to pohádka stará jak Hollywood sám. Továrna na sny miluje známé značky. Odnepaměti se adaptují knihy, divadelní hry a pověsti, točí se pokračování, případně remaky. Od přelomu milénia tu máme komiksový boom a v posledních letech se filmaři snaží čím dál tím víc využít také popularitu videoher. Na opravdu vynikající herní adaptaci stále čekáme, ale při tom počtu to prostě jednou musí klapnout. Jako další v řadě to zkusí také hororový Alan Wake.

O chystané adaptaci v tuhle chvíli nevíme mnoho. Ve čtvrtek původní hra oslavila 12 let od svého vydání a Sam Lake, kreativní ředitel studia Remedy Entertainment, oznámil podrobnosti o chystaných herních novinkách, ale také uvedl, že vzniká televizní seriál ve spolupráci se stanicí AMC, která na Alana koupila práva. Zatím ale není příliš co nového odhalit. Adaptace byla poprvé oznámena v roce 2018, kdy jako hlavní scenárista byl najatý Peter Coloway (Legion, Cloak & Dagger) a jako producent se připojil sám Lake. Jestli tohle stále platí, v tuhle chvíli nicméně nevíme.

Původní hra vyšla v roce 2010, o dva roky následoval spin-off Alan Wake’s American Nightmare a v roce 2023 má vyjít regulérní dvojka. Žánrově šlo o akční adventuru z pohledu třetí osoby, důležitou roli hrály atmosféra, práce se světlem a tmou a strach. Hra byla inspirovaná dílem Stephena Kinga, ale také Alfredem Hitchcockem, Davidem Lynchem nebo seriálem The Twilight Zone. Hlavním protagonistou byl spisovatel Alan zápolící s tvůrčí krizí, který si odjíždí odpočinout do městečka Bright Falls. Tam se však ztrácí jeho žena Alice a městečka zjevně ovládají temné síly, které se Alana snažily pohltit. Krom tradiční pistole bylo silnou zbraní proti nepřátelům také světlo, kdy hráč hledal neustále baterie do svítilny.

Foto je ilustrační, z herní předlohy

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest