Papírový dům: Korea – Trailer odhalil, že se země sjednotí

Papírový dům: Korea – Trailer odhalil, že se země sjednotí | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit další 4 obrázky
Severní a Jižní Korea se sjednotí a přinese to novou ekonomickou nerovnost. Vhodné podhoubí pro lupiče.

Španělská série Papírový dům krom hutného napětí při vykrádání banky a spletitého, telenovitého vývoje děje nabízela také sociopolitický podtext. Lupiči sami sebe pasovali do pozice jakýchsi buřičů, rozvracečů zavedeného neférového ekonomického systému. Série tohle téma nikdy nerozebírala do hloubky, spíš sloužilo jako výplň pro natahování děje a jako určité další pozlátko, které mělo podpořit iluzi, že je seriál víc, než jen stylově a efektně natočené béčko.

Tak či tak určitý nástin sociopolitické linky k seriálu prostě patřil a v korejském remaku bude taky. A možná bude dokonce ještě silnější. Děj Papírového domu: Korea (Money Heist: Korea – Joint Economic Area) se odehrává v alternativní verzi historie (případně v neurčené blízké budoucnosti), kdy se Severní a Jižní Korea opět spojí v jednu zemi. Na místě, kde dříve probíhala hranice, vzniká tiskárna pro společnou měnu, jež se má stát základem nové ekonomiky, jež prohloubí vzájemné vazby a zlepší život všem. Ačkoliv je však slibováno, že nové poválečné uspořádání přinese nové příležitosti, ukáže se, že bohatí opět bohatnou a ostatní opět chudnou. A to je ideální klima ke zlodějskému útoku na tiskárnu.

Těžko říct, zda v tomhle případě bude společenská vrstva vyprávění o něco promyšlenější než v původní španělské verzi, nicméně nově zveřejněný trailer ukazuje, že po řemeslné stránce by opět mohlo jít o extrémně koukatelnou zábavu, ať už bude jakkoliv přitažená za vlasy.

Netflix novinku nabídne 24. června. Jako Profesor v korejské verzi vystupuje Yoo Ji-Tae (Old Boy). Jako vyšetřovatelka Seon Woo-jin a hlavní Profesorova oponentka vystupuje Yunjin Kim (Ztraceni). Dále jsou tu Park Hae-Soo (Hra na oliheň) jako Berlín, Jeon Jong-seo (Vzplanutí) jako Tokyo, Won-jong Lee jako Moskva, Kim Ji-hoon jako Denver, Yoon-ju Jang jako Nairobi, Hyun-Woo Lee jako Rio, Ji-Hoon Kim jako Helsinky a Kyu-Ho Lee jako Oslo. Režíruje Kim Hong-sun, scénář napsal Ryu Yong-jae.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest