Temný případ: Drsné vyšetřování převezme Jodie Foster

Temný případ: Drsné vyšetřování převezme Jodie Foster | Fandíme seriálům
Orion Pictures
Atmosferickou detektivku HBO převezme detektivka se zkušenostmi z Mlčení jehňátek.

Antologická detektivní série Temný případ začala už před osmy roky. Žádná navazující řada neslavila takový úspěch, jako oslavovaná první a postupně se prodlužovaly přestávky mezi jednotlivými sériemi. Od té poslední uplynuly tři roky a nějakou dobu nebylo vůbec jisté, zda a kdy se značka opět vrátí. Nakonec loni bylo oznámeno, že čtvrtá řada vznikne, ačkoliv s novým tvůrčím týmem.

Už režisérka Issa López a producent Barry Jenkins působili jako zajímavá volba, teď mohou příznivci temných detektivek ještě více zbystřit, protože hlavní role se chopí klasička žánru, Jodie Foster. Tu proslavila role Clarice Starling v Mlčení jehňátek, jednom z prototypů moderních mrazivých detektivek.

Nová řada se bude jmenovat True Detective: Night Country (Podivný případ: Noční krajina). Foster, jež je zároveň i výkonnou producentkou série, ztvární detektivku Liz Danvers. Ta spolu s kolegyní Evangeline Navarro vyšetřuje případ šesti mužů, kteří zmizeli beze stopy z arktické výzkumné stanice Tsalal. Na městečko Ennis na Aljašce padne dlouhá zimní noc a dvojice se bude muset poprat s temnotou, kterou si na sever přináší spolu s sebou a odkrýt nepříjemné pravdy, které jsou pohřbeny pod věčným ledem.

Pro Foster to bude vůbec první hlavní role, kterou jako dospělá herečka dostala v televizní produkci. Jako dítě v seriálech hrála, pak ale rozjela filmovou kariéru, maximálně tu a tam na malé obrazovce hostovala. V současné době ale platí, že v seriálech často herci najdou daleko zajímavější látky, než jim může nabídnout velkofilmová produkce pro kina. Jako další scenárista se k projektu připojil Alan Page (Dívka, která se třpytila) a mezi výkonnými producenty figuruje i původní autor seriálu Nic Pizzolatto, ačkoliv to nevypadá, že by se na novince nějak přímo autorsky podílel.

Foto je ilustrační: Mlčení jehňátek

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest