The Franchise: Režisér Bonda v nové komedii HBO bude zesměšňovat superhrdiny

The Franchise: Režisér Bonda v nové komedii HBO bude zesměšňovat superhrdiny | Fandíme seriálům
Marvel Studios
Natáčení komiksových velkofilmů je obří fabrika. Sam Mendes a Armando Iannucci si z ní budou dělat legraci.

Armando Iannucci je úspěšný satirický tvůrce. Svůj břitký jazyk si léta brousil na seriálech Je to soda, Viceprezident(ka) a Avenue 5, z jeho filmové tvorby je nejúspěšnější snímek Ztratili jsme Stalina. Teď Armando spojil síly se Samem Mendesem, aby spolu připravili nový seriál pro HBO. Mendes je zkušený divadelní dramatik a zasloužilý filmový režisér, jenž má za sebou oscarovou Americkou krásu, filmy jako Road to Perdition nebo Nouzový východ, bondovky Skyfall a Spectre a válečné drama 1917, tedy další snímek, co se výrazně zapsal do oscarového klání.

Společně se pánové chtějí věnovat obřím superhrdinským filmům, které do značné míry ovládly Hollywood. Chystaný komediální seriál si má klást otázku, zda jsou superhrdinské snímky úsvitem nového filmového věku, anebo posledním záchvěvem hollywoodského průmyslu před tím, než se odebere do věčných lovišť. Hrdiny seriálu budou členové filmového štábu, kteří jsou lapeni ve světě natáčení superhrdinských filmů. Ty jsou navenek plné nadšení, ale štáb je uvržený do nefunkčního pekla, kde si nejsou tak docela jistí, zda opravdu získali práci snů, anebo se jejich zaměstnání dá přirovnat spíš k práci někde v chemičce.

HBO si objednalo pilotní epizodu, a pokud s ní bude spokojené, vznikne přinejmenším jedna série. Iannuci na projekt bude mít dostatek času, protože jeho seriál Avenue 5 po připravované druhé řadě skončí. Námět seriálu vymyslel Mendes, Iannucci spolu s ním produkuje a podílí se na scénářích. Hlavním scenáristou nicméně bude Jon Brown, který psal pro předchozí Iannucciho seriály, ale třeba také pro Misfits nebo pro Boj o moc. Dalšími scenáristy jsou Marina Hyde, Nicolas Brown a Keith Akushie.

Titulní (ilustrační) foto: Marvel Studios

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest