Those About to Die: Nový nákladný seriál nás zavede mezi gladiátory

Those About to Die: Nový nákladný seriál nás zavede mezi gladiátory | Fandíme seriálům
Universal Studios
Zobrazit dalších 5 obrázků
Roland Emmerich, režisér velkofilmů jako Den nezávislosti, Hvězdná brána či 2012, míří do antiky.

Sdružení producentů v mezinárodní spolupráci dalo dohromady rozpočet ve výši 140 milionů amerických dolarů a chystá výpravný seriál z prostředí gladiátorů. Zatím nevíme, kolik vznikne epizod, nicméně seriál se točí pro stream, takže jich pravděpodobně nebude více než deset. To novinku automaticky zařadí mezi nejnákladnější seriály současnosti a minimálně po stránce řemeslného zpracování by mělo být na co koukat.

Chystaný projekt nese název Those About to Die (zhruba „Ti, co brzy zemřou“, „Připraveni na smrt“ apod.) a slibuje velkolepé akční drama zasazené do ohromujícího a zkorumpovaného světa gladiátorských her ve starověkém Římě. Seriál bude sledovat širokou škálu rozmanitých postav napříč mnoha vrstvami římské společnosti, na rozhraní sportu, politiky a obchodu. Seriál slibuje obří měřítko, kdy nebudou chybět gladiátorské zápasy nebo závody vozatajů. To vše nicméně bude doplněné o charakterní drama, palácové intriky a život v kriminálním podsvětí.

Seriál připravuje jako režisér Roland Emmerich. Ten v 90. letech a ještě počátkem 21. století proslul jako režisér velkolepých spektáklů. Natočil Hvězdnou bránu, Den nezávislosti, Godzillu nebo 2012. Tedy velké trikové hity, kterým diváci pro jejich bombastičnost snadno odpustili jejich plytký scénář. V posledních zhruba deseti letech už nicméně Emmerichovy filmy působí dost vyčpěle. Režisér se vypravěčsky nehnul z místa a triky na podobné úrovni už umí divákům nabídnout kdekdo. Když se navíc režisér pustí do historizujících látek (Patriot, Anonym, Stonewall, Bitva u Midway), obvykle zůstává jako vypravěč stejně patetický a naivní, jako u svých popcornovek. Můžeme tak jen doufat, že v případě Those About to Die se bude věnovat primárně režii a nebude scenáristům příliš kecat do řemesla. Vrchním scenáristou je Robert Rodat, který je podepsaný třeba pod zmiňovaného Patriota, ale například také pod Zachraňte vojína Ryana, pod Kursk nebo pod seriál Falling Skies.

Série vzniká primárně pro streamovací službu Peacock, ale pro Evropu se bude distribuovat zvlášť, takže kdo ví, na jaké službě nakonec u nás novinka bude k vidění. Natáčení začne v Itálii v prvním čtvrtletí příštího roku. Seriál je inspirovaný stejnojmenným románem od Daniela P. Mannixe, který poprvé vyšel v roce 1958 a roku 2001 se dočkal reedice s názvem Way of the Gladiator. V knize autor důkladně popsal, jak výrazně byly gladiátorské hry v jeden čas prorostlé do římské společnosti. Dokonce tak výrazně, že kdyby ze dne na den byly hry zakázány, dost možná by se zhroutila římská ekonomika. Stejná kniha byla inspirací také pro slavný celovečerní film Gladiátor s Russellem Crowem v hlavní roli.

Foto je ilustrační: film Gladiátor

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Gladiátor

01.05.2000 | USA, Velká Británie
Akční, Dobrodružný, Drama
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest