Blade Runner 2099: Pokračování kultovní sci-fi má zelenou

Blade Runner 2099: Pokračování kultovní sci-fi má zelenou | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Amazon rozšíří legendární sci-fi svět. Pro streamovací službu je novinka prioritou.

Závěrem loňského roku jsme se dozvěděli o přípravě nového seriálu navazujícího na předchozí dva Blade Runner filmy. Řada projektů ve fázi příprav také skončí, ne tak nový Blade Runner 2099. Streamovací služba Amazon jej teď oficiálně schválila a přípravy mohou začít. Odklepnutá je rovnou celá série.

Autor původního filmu, Ridley Scott, je jedním z producentů. Hlavní scenáristkou je Silka Luisa (Dívka, která se třpytila). Půjde o limitovanou sérii, což znamená, že bychom se měli dočkat uceleného příběhu. Ten se odehrvá 50 let po posledním filmu. O minisérii se hovoří jako o „další generaci“ Blade Runnera, která se má tématy, duchem a intelektuálně vyrovnat dvěma předchozím filmům. Příběh je podle tvůrců provokativní a má rozšiřovat stávající kánon. Avšak jestli jakkoliv bude přímo navazovat na dosavadní dva filmy, to nevím. Ani není jisté, kdy se nového Blade Runnera dočkáme, ale pro Amazon je projekt „prioritou“.

Blade Runner z roku 1982 je adaptací románu Philipa K. Dicka. Odehrává se v blízké dystopické budoucnosti, kdy se na práci v mimozemských koloniích vyrábějí umělí lidé, známí jako replikanti. Skupinka replikantů uprchne na Zemi a policajt (blade runner) Rick Deckard (Harrison Ford) je pověřený jejich polapením. V pokračování Blade Runner 2049 hraje Ryan Gosling blade runnera, který je sám replikant, jenž odhalí tajemství, co by mohlo destabilizovat celou společnost. Ford se vrátil jako Deckard.

Foto: Blade Runner 2049

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest