Fleishman Is in Trouble: Zmizení ex a randění po čtyřicítce ve svižné konverzačce

Fleishman Is in Trouble: Zmizení ex a randění po čtyřicítce ve svižné konverzačce | Fandíme seriálům
Disney
Zobrazit dalších 10 obrázků
Komediální seriál s Jessem Eisenbergem slibuje břitké dialogy a plejádu skvělých herců. Pusťte si trailer.

Streamovací služby chtějí mít globální dosah, zároveň ale z nějakého důvodu stále parcelují svět na uživatele první a druhé kategorie. Disney už 17. listopadu uvede na americké službě Hulu svou novinku Fleishman Is in Trouble. Zatím nemáme žádné zprávy o tom, zda společnost počítá také s Čechy a Slováky, nicméně v Británii je premiéra na platformě Disney+ naplánována na 22. února 2023. Proč s takovým zpožděním, to čert ví. Ale snad stejný termín platí i pro nás, protože seriál nevypadá vůbec špatně.

Fleishman Is in Trouble je primárně vztahová konverzačka, která přinese dramatické i směšné momenty ze života čtyřicátníků, kterým se všechno tak trochu rozsypalo pod rukama. Přichází čas na analýzu, na přizpůsobení se novým pořádkům, zpytování svědomí a hledání nějakého nového normálu. Trailer naznačuje, že seriál bude mít netradiční vypravěčský styl, kdy by všechno mohl podtrhovat hlas vypravěčky a kreativní střih. I kdyby byl „Fleishman“ vyprávěný úplně obyčejně, tak by za to nejspíš stál, protože obsazení v čele s Jessem Eisenbergem je nabité a zdá se, že na scénáři si dal někdo záležet.

Na první pohled novinka připomíná filmy Woodyho Allena či Charlieho Kaufmana, Bokovku nebo Horší už to nebude, tak snad bude tak dobrá. První recenzenti tvrdí, že ano. Slibují emocionální dramedii se zajímavými postavami, která má co říct, rozplétá poutavé tajemství, hraje si s vypravěčskými konvencemi a skrze perspektivu mužského příběhu akcentuje silně ženská témata. Sem s tím!

Minisérie vypráví příběh jednačtyřicetiletého Tobyho Fleishmana (Jesse Eisenberg), který je po letech manželského života opět single, a tak začne randit pomocí seznamovacích aplikací. Jednoho dne k němu domů dorazí jeho exmanželka Rachel (Claire Danes), nechá u něj jejich dvě děti a zmizí.

Rachel pracuje jako úspěšná talentová agentka, která se potýká s traumatem z minulosti a také s nedávným rozvodem. Toby se snaží vyrovnat se svým novým životem, přemýšlí o událostech, které vedly k rozpadu manželství, a snaží se přijít na kloub tomu, kam a proč Rachel zmizela. Příběh Fleishman Is In Trouble je založený na stejnojmenném románovém debutu od novinářky Taffy Brodesser-Akner z roku 2019. Autorka předlohy napsala scénář k limitované sérii a na projekt dohlíží jako producentka.

Postavu Libby, která je zároveň vypravěčkou příběhu, ztvárnila Lizzy Caplan. Jejího manžela Adama hraje Josh Radnor. Obsazení dále doplňují Adam BrodyChristian Slater, Michael Gaston nebo Joy Suprano.

Podklady a foto: Disney

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest