The Last of Us hlásí rekordní sledovanost, 2. řada je schválená

The Last of Us hlásí rekordní sledovanost, 2. řada je schválená | Fandíme seriálům
HBO
Pusťte si ukázky z nadcházejících epizod úspěšného seriálu z postapokalyptického světa.

Seriál The Last of Us je jedním z nejdražších a nejočekávanějších, jaké kdy společnost HBO vyprodukovala. Velkolepý postapokalyptický epos vychází z extrémně ceněné a populární videohry a připravili jej společně autor hry a tvůrce špičkové minisérie Černobyl. Recenze The Last of Us byly vynikající a divácké přijetí tomu odpovídalo.

Na primárním trhu v USA pilotní epizodu sledovalo 4,7 milionu diváků, což je druhá nejsilnější premiéra HBO v posledních deseti letech, lépe v uplynulé dekádě startoval pouze seriál Rod draka. Od premiéry sledovanost na všech platformách narostla dokonce k 22 milionům diváků. Globální čísla k dispozici zatím nejsou, ale poměr zájmu k jiným HBO seriálům zřejmě bude obdobný. Druhou epizodu už při nedělní premiéře sledovalo 5,7 milionu diváků, což je nárůst o 22% od prvního dílu. Jde o nejvyšší nárůst, který kdy byl na HBO v mezidobí mezi první a druhou epizodou zaznamenaný. The Last of Us také v momentu premiéry ovládlo trendy na Twitteru. V USA i světově.

Na základě úspěchu HBO krátce po odvysílání druhé epizody schválilo přípravy druhé řady! To je pozitivní zpráva pro ty, které nelákají videohry a chtěli by příběh vidět celý. První řada seriálu zpracovává celou první hru. Druhá hra podle scenáristů Craiga Mazina a Neila Druckmanna bude na zpracování potřebovat jednu nebo více dalších seriálových sezon. Zároveň ale autoři zdůrazňují, že chtějí točit seriál s jasně daným koncem. Nemají zájem připravovat nekonečnou telenovelu, kterou zařízne nezájem diváků. Podle scenáristů v podobných seriálech není nic v sázce, události nemají potřebný dopad a nestojí o to takový seriál připravovat. Zároveň autoři nemají v plánu si vymýšlet nějaký nový příběh, který není vykreslený ve hrách, neradi by dopadli jako Hra o trůny, kde si poslední epizody scenáristé vymýšleli sami, bez knižní předlohy.

Přikládáme trailery pro chystané epizody.

Děj The Last of Us se odehrává 20 let poté, co moderní civilizace padla. Hlavním hrdinou je Joel, muž zocelený životem v postapokalyptickém světě. Jednoho dne je najatý, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie ven z utiskované karanténní zóny. Zpočátku se zdá, že půjde o nepodstatnou malou zakázku, z té se však postupně vyklube zdrcující pouť, při které musejí oba dva protagonisté spoléhat jeden na druhého, aby měli šanci přežít nebezpečnou cestu napříč Spojenými státy.

Joela hraje Pedro Pascal, Ellie Bella Ramsey. Dále v seriálu vystupují Gabriel Luna jako Tommy, Anna Torv jako Tess, Nico Parker jako Sarah, Murray Bartlett jako Frank, Nick Offerman jako Bill, Melanie Lynskey jako Kathleen, Storm Reid jako Riley, Merle Dandridge jako Marlene, Jeffrey Pierce jako Perry, Lamar Johnson jako Henry, Keivonn Woodard jako Sam, Graham Greene jako Marlon a Elaine Miles jako Florence. V menších rolích vystupují také Ashley Johnson a Troy Baker, herci, kteří propůjčili své hlasy ústřední dvojici ve videohře.

Foto: HBO

Zdroje: Deadline I, II, Collider, Indie Wire

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest