Konzultant: Christoph Waltz si užívá roli psychopatického šéfa

Konzultant: Christoph Waltz si užívá roli psychopatického šéfa | Fandíme seriálům
Amazon Prime Video
Zobrazit dalších 9 obrázků
Už za pár dní si v obýváku pustíme thriller o smrtelně nebezpečném novém řediteli firmy. Je tu trailer.

Christoph Waltz na mezinárodní scénu prorazil díky úloze Hanse Landy v Hanebných parchantech. Od té doby je zhusta využívaný do rolí padouchů, nebezpečných či alespoň výbušných mužů. Však po Parchantech následovaly úlohy ve filmech jako Zelený sršeň, Voda pro slony, Tři mušketýři, Šéfové na zabití 2 nebo Spectre. Teď dostal další příležitost řádit v seriálu The Consultant (Konzultant).

Ústřední postavou seriálu je Regus Patoff (Waltz), nemilosrdný konzultant, který má skutečně netradiční styl vystupování. Když ve videoherní společnost CompWare dosavadní CEO zdánlivě spáchá sebevraždu, dostává řízení společnosti na starost právě Patoff. Hned na začátku vyhodí všechny, kteří pracují z domova a neváhá propustit podřízeného jen proto, že se mu nelíbí jeho vůně. Navenek Regus vystupuje extrémně klidně, pod povrchem však bublá nebezpečná energie, která hrozí vytrysknout na kohokoliv, kdo se mu znelíbí. Nový šéf začíná zaměstnancům zasahovat do života takovým stylem, že začnou pochybovat o jeho duševním zdraví. Na diváky čeká příběh o tom, co jsme ochotní udělat pro úspěch a co pro vlastní přežití.

Temnou komedii startuje Amazon Prime Video 24. února. Autorem seriálu je Tony Basgallop, který je podepsaný pod Berlínskou misi či Servanta. Krom Waltze v seriálu vystupují Nat Wolff, Brittany O'Grady nebo Aimee Carrero. Seriál vychází ze stejnojmenného románu od Bentleyho Littla, který u nás byl pod překladovým názvem Konzultant publikovaný v roce 2022. Pod trailer přikládáme románovou anotaci a také dosud zveřejněné fotografie.

Po pádu dohodnuté fúze se CompWare nachází ve vážných problémech, a tak si najme poradenskou firmu, aby zrevidovala a zefektivnila jeho podnikatelské praktiky. Jenže na firmě, kterou si CompWare najme, je něco divného. Přesněji – divný je ten džentlmen, který přichází řídit požadovaný projekt. Pan Patoff, vysoký, hubený muž s motýlkem a prapodivným úsměvem, jehož se jeho oči neúčastní. Již při prvních společných jednáních konzultant tu a tam pokládá nemístné otázky a celkově je otravný. Postupně si uzurpuje čím dál víc moci, až to vypadá, že celý podnik řídí on sám. Svévolně zavádí invazivní změny ve firemní etiketě; po celé budově rozmístí kamery, čímž vyvolává v zaměstnancích paranoiu; telefonuje zaměstnancům v noci; k některým i chodí domů a vyhrožuje jejich rodinám… Lidi, kteří se vzpírají, propustí… nebo něco horšího. Zaměstnanci si brzy uvědomí, že nebojují jen o svá místa: že bojují o život.

Podklady a foto: Amazon Prime Video

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest