Welcome to Derry: Nový seriál ze světa To dostal od HBO zelenou

Welcome to Derry: Nový seriál ze světa To dostal od HBO zelenou | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Natáčení nové strašidelné novinky už nic nebrání.

Loni v listopadu nabraly na obrátkách přípravy seriálu Welcome to Derry, jenž nás blíže seznámí s minulostí městečka, kde řádí zlověstné „To“. Teď streamovací služba HBO Max oficiálně oznámila, že si objednala natáčení celé první série.

Projekt vyvinuli Andy a Barbara Muschietti, sourozenci, kteří jako režisér a producentka stáli také za celovečerními filmy To. Sourozenci produkují, Andy zrežíruje několik epizod, včetně té první. Showrunnery série jsou scenáristé Jason Fuchs (Wonder Woman, To 2, Pan) a Brad Caleb Kane (Hranice nemožného, Pod černou vlajkou, Warrior, Tokyo Vice)

O seriálu víme oficiálně pouze tolik, ze se vychází z původního románu Stephena Kinga a dál rozšiřuje svět městečka Derry, kde se odehrávaly dosavadní dva celovečerní filmy. Máme čekat ponoření do hlubin původního románu, které nám nabídne humor, lidskost, srdíčko a horor.

Podle starších zpráv Welcome to Derry má být prequelová série zasazená do roku 1962, tedy do období předchozího řádění démona Pennywise, který se každých 27 let budí, aby se krmil smrtelníky, než je klubem Smolařů definitivně zlikvidován v roce 2016. V sérii má být vyobrazený také původ Pennywise. K tomu se filmaři chtěli vracet už ve filmech, ale pasáže do vyprávění dostatečně nezapadaly, tak byly vynechány. O dění v Derry v roce 1962 nevíme mnoho. Jisté je, že vyhořel klub The Black Spot, kam se chodili bavit černošští vojáci z nedaleké armádní základny. Klub vypálil rasistický kult. I s lidmi zavřenými uvnitř. V knižní předloze se mluví o tom, že v klubu pracoval jako kuchař Dick Halloran, známá postava z Kingových románů, především z Osvícení. Halloran při požáru zachránil život Williama Hanlona, otce Mika Hanlona, jednoho z členů Smolařů. William byl amatérský historik, který sbíral staré fotky a novinové výstřižky o městě Derry. Život mu otravoval rasista Butch Bowers, otec Henryho Bowerse, další známé postavy z To.

Titulní foto je ilustrační: Celovečerní To 2

Zdroj: The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest