The Last of Us: Finále 1. řady se blíží, pusťte si teaser

The Last of Us: Finále 1. řady se blíží, pusťte si teaser | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit další 4 obrázky
První kapitola příběhu z postapokalyptického pekla se blíží k vyvrcholení. V seriálu se ukáže další herečka z videoherní předlohy.

Seriál The Last of Us se stal pro HBO novým obřím hitem. Postapokalyptická „zombie“ série na natočená motivy populární videohry si diváky získala precizním zpracováním a ústředními postavami Joela a Ellie, které díky skvělým hercům (Pedro Pascal, Bella Ramsey) snadno přirostou k srdci. Recenze jsou vynikající (průměrná známka na Rotten Tomatoes 8,75 z 10) a divácký zájem je také obrovský.

Jak už to tak bývá, na sociálních sítích se objevily nenávistné výlevy, které brojily proti tomu, že jsou některé věci v seriálu jinak než ve hře, případně proti tomu, že si filmaři dovolili do příběhu zařadit LGBT postavy. Na The Last of Us nicméně bylo krásně patrné, jak podobné stížnosti obvykle přicházejí od hlasité menšiny a neslučují se s tím, jak daný příběh vnímá širší veřejnost – zájem o seriál epizodu od epizody rostl a obecně pozitivní přijetí se nikam neztratilo. Pro HBO je seriál jedním z nejúspěšnějších seriálů vůbec. Rozhodně tedy nehrozí, že by tvůrci v chystané druhé řadě kvůli nespokojené menšině jakkoliv měnili svoje tvůrčí úmysly.

Druhá řada je nicméně ještě daleko, teď je před námi ještě finále řady první. V tom uvidíme, jak dopadla cesta Joela a Ellie napříč zdevastovanými Spojenými státy. Zveřejněný byl kratičký teaser, jenž naznačuje, že o drama opět nebude nouze.

HBO také zveřejnilo první fotku Anny, kterou potkáme ve flashbacku v době, kdy zrovna čekala Ellie. Pro fanoušky herní předlohy je pikantní kuriozitou, že postavu ztvárnila Ashley Johnson, herečka, jež ve videohrách propůjčila hlas a pohyby samotné Ellie. Není přitom jediným hostem z her. V minulé epizodě se objevil herní představitel Joela Troy Baker, jenž vystupoval jako James, jeden z kanibalů. Už dříve se ukázal představitel herního Tommyho, Jeffrey Pierce – ten v seriálu vystoupil jako Perry, jeden z vojenských správců ve Wyomingu. A už v první epizodě se ukázala Merle Dandridge jako Marlene, jedna z vůdčích osobností rebelské organizace Firefly. Merle je jedinou herečkou, která stejnou postavu hrála v seriálu i ve hře. Ashley si můžete prohlédnout dole v galerii, spolu s dalšími zveřejněnými fotografiemi z chystaného finále.

Závěrečná devátá epizoda první řady bude mít premiéru v noci z neděle na pondělí, takže pokud se rozhodnete ponocovat, můžete si dopřát premiéru finále „TLOU“ a současně spolu s námi sledovat výsledky letošních Oscarů. Pokud se posledního dílu první řady The Last of Us nemůžete dočkat, pusťte si krátký film o filmu, který vás vezme do zákulisí osmé epizody:

Podklady a foto: HBO

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest