Gattaca: Výlet do světa geneticky šlechtěných lidí dostane seriálové zpracování

Gattaca: Výlet do světa geneticky šlechtěných lidí dostane seriálové zpracování | Fandíme seriálům
Sony Pictures
Zobrazit další 2 obrázky
Dnes již klasická sci-fi, kde se lidé dělí „řádné“ a „podřadné“, se představí znovu na malé obrazovce.

V roce 1997 přinesl režisér Andrew Niccol svůj dnes již klasický snímek Gattaca. V tom nás zavedl do světa dystopické budoucnosti, kde se genetickým šlechtěním děti rodí jako prakticky dokonalí lidé. Takzvaní „valid“ (zhruba „řádní“). Hrdina Vincent měl tu smůlu, že jej rodiče počali starým dobrým způsobem. Nemá dokonalou DNA, nemá fyzicky dokonalé tělo, je náchylnější k nemocem, má srdeční vadu a nižší věk dožití. Patří proto mezi tzv. „invalid“ („podřadní“) a jako takový je odsouzen k vykonávání podřadných zaměstnání. Vincent ale vždy toužil po navigování vesmírného letu a nehodlal se snu vzdát. Proto se v příběhu rozhodne složitým způsobem předstírat, že patří mezi validy.

Pro výrazný sociální komentář a skvěle zpracované vypravěčství si snímek získal řadu oddaných fanoušků a bylo až s podivem, že film nikdy nedostal pokračování. Minimálně svět Gattacy by určitě šlo využít pro další zajímavé příběhy. Nicméně asi rozhodlo to, že si film nevedl nijak znamenitě v kinech a diváci jej objevily až se zpožděním. To však nijak nebrání tomu, aby aktuálně námět posloužil v televizi.

Novinku připravují Howard Gordon a Alex Gansa, kteří společně připravovali špionážní sérii Ve jménu vlasti. Většina hlavních hollywoodských zpravodajů k novince nepíší nic bližšího, pouze Deadline uvádí, že by se seriál měl odehrávat o generaci později než film...zároveň ale píše, že hrdinou snímku bude invalid se srdeční vadou, který předstírá, že je úspěšný atlet, aby mohl cestovat do vesmíru. A to je v zásadě zápletka filmu. Možná zkrátka došlo k nějakému informačnímu šumu, tak si počkáme na další zprávy, které snad vyjasní, zda se seriál remake filmu, nebo nový příběh zasazený do stejného světa.

Primárně novinka vzniká pro stanici Showtime, jejíž nabídku u nás přináší služba SkyShowtime. Spolu s Howardem a Gansou (který zároveň má být showrunnerem) novinku připravuje ještě scenárista a producent Craig Borten (Klub poslední naděje, 33 životů). Aktuálně se řeší přesné podmínky smluv se všemi zúčastněnými. Pokud se nic nepokazí, tak by poměrně záhy mohly přípravy začít naostro.

Foto je ilustrační: Původní film Gattaca

Zdroje: Deadline, Variety, The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest