Ostrov frajerů: Randící reality show nahradí Ostrov frajerek

Ostrov frajerů: Randící reality show nahradí Ostrov frajerek | Fandíme seriálům
HBO Max
Tři pánové budou mezi hromadou dam pátrat, které stojí o lásku, a které jsou jen zlatokopky.

Když HBO po spuštění HBO Max začalo pro svou streamovací platformu vyvíjet původní obsah, zařadilo do nabídky také reality show, tedy formát, u něhož obvykle není problém sledovaností výrazně překročit náklady. Nejvýraznějším a nejúspěšnějším titulem, který v rámci reality show pro HBO Max vznikl, byla show Fboy Island, u nás uváděná jako Ostrov frajerů.

Show nabídla poměrně jednoduchý koncept, kdy tři nezadané ženy hledají pravou lásku. Na výběr mají ze 24 mužů. Dvanáct z nich samo sebe označuje za proutníky, dvanáct za slušné hochy. Dámy se snaží rozeznat, který je který, najít si ideálního partnera a společně dojít až ke stotisícové výhře. Pravidla soutěže nedávala příliš velký smysl a celkově šlo o jednu z těch randících show, kde je ohromná spousta věcí tak neuvěřitelně blbá či zázračně klapne, že je celkem jasné, že je to celé do určité míry jen kašírka. Moc to ale nevadilo, protože si show dovedla dělat legraci ze sebe samé, ze svých stupidních soutěžících a prostě mít velký nadhled a smysl pro humor. Dost tomu pomáhala moderátorka Nikki Glaser, známá stand-up komička, která si ze všech zúčastněných (hlavně tedy z Fboyů) dělala bez pardonu legraci.

Po dvou řadách v HBO Max přehodnotili strategii a výrobu reality show opět zarazili. Mezitím vedení společnosti stačilo schválit několik mezinárodních mutací – Už teď si na HBO Max můžete pustit španělskou verzi, vedle toho by měly existovat také verze novozélandská, švédská, nizozemská a snad i dánská. To ale pořád není všechno.

Ještě než HBO všechno stoplo, mělo rozpracovaný spin-off Fgirl Island – tedy Ostrov frajerek (i když příhodnější by asi bylo něco jako „Ostrov zlatokopek“, pokud bychom nechtěli být vulgární). Jak vyplývá z názvu, koncept je stejný, akorát přesně opačný: Tři nešťastní pánové konečně chtějí najít pravou lásku, avšak vedle dvanácti běžných dívek proti nim stojí také dvanáct dračic, které je chtějí pouze svést, připravit o výhru a odkopnout.

Podle informací serveru Deadline to vypadá, že po zrušení série na HBO Max přejme výrobu pořadu stanice CW. Ta se dlouhodobě zaměřovala především na seriály pro mladší publikum, často dámské. Vznikala tu řada superhrdinských seriálů (Arrow a spol.), či různá zamilovaná dobrodružství ala Upíří deníky. Nově stanice plánuje 50% svého programu zaplnit něčím jiným, než jsou (nákladné) seriály a reality show vidí jako vhodnou příležitost. Zatím nevíme, kdy by Fgirl Island mohl vzniknout, ale výroba podobných sérií dlouho netrvá. Pak už jen stačí, aby novinku někdo zakoupil pro distribuci v Česku.

Foto je ilustrační: Fboy Island

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest