Those About To Die: Velký gladiátorský seriál obsadil další herce a už se točí

Those About To Die: Velký gladiátorský seriál obsadil další herce a už se točí | Fandíme seriálům
Universal Studios
Záporák ze Hry o trůny míří do světa gladiátorských turnajů.

Před několika dny v římských ateliérech začalo natáčení seriálu Those About To Die, velkolepého historického eposu z prostředí gladiátorských her, který připravuje producent a scenárista Roland Emmerich. Spolu se začátkem natáčení bylo rozšířeno obsazení seriálu.

Nejznámější nově přidanou tváří je Iwan Rheon, divákům známý jako Ramsay Bolton ze Hry o trůny. Tady si zahraje Tenaxe, ambiciózního kriminálního bosse. Liraz Charhi (Teherán) hraje Berenice, královnu dobyté Judeje, která je jako rukojmí držena v Římě. Johannes Haukur Johannesson (Vikingové: Valhalla) hraje severského gladiátora Vigga. Rupert Penry-Jones (Agresivní virus) hraje Marsua, bohatého patricije a generála ve výslužbě, který chce získat trůn pro sebe. Kyshan Wilson (Barvy Palerma) ztvární Auru, začínající gladiátorku. Alicia Edogamhe představuje otrokyni, která je prodaná Marsuovi. Eneko Sagardoy, Pepe Barroso a Gonçalo Almeida hrají bratry Corsiovi.

Už před časem byli obsazeni další herci: Sir Anthony Hopkins jako císař Vespasián, který jako stárnoucí vladař postavil v Římě Koloseum a čelí machinacím těch, kteří by chtěli dosednout na trůn namísto jeho synů. Tom Hughes (Angličanka) vystupuje jako Titus Flavianus, Vespasiánův starší syn a přímý následník trůnu. Jojo Macari (Sex Education) se představí jako Domitianus, Vespasiánův mladší syn. Sara Martins (Citadel) byla obsazena jako tvrdá obchodnice Cala. Moe Hashim (Ted Lasso) jako její syn Kwame. Gabriella Pession (Station 19) jako patricijka Antonia, zřejmě manželka Marsua. A Dimitri Leonidas (Masters of the Air) byl obsazen jako Scorpus, přední vozataj svojí doby.

Seriál Those About to Die slibuje velkolepé akční drama zasazené do ohromujícího a zkorumpovaného světa gladiátorských her ve starověkém Římě. Bude sledovat širokou škálu rozmanitých postav napříč mnoha vrstvami římské společnosti, na rozhraní sportu, politiky a obchodu. Seriál má přinést obří měřítko, kdy nebudou chybět gladiátorské zápasy nebo závody vozatajů. To vše nicméně bude doplněné o charakterní drama, palácové intriky a život v kriminálním podsvětí.

Seriál je inspirovaný stejnojmenným románem od Daniela P. Mannixe, který poprvé vyšel v roce 1958 a roku 2001 se dočkal reedice s názvem Way of the Gladiator. V knize autor důkladně popsal, jak výrazně byly gladiátorské hry v jeden čas prorostlé do římské společnosti. Dokonce tak výrazně, že kdyby ze dne na den byly hry zakázány, dost možná by se zhroutila římská ekonomika. Stejná kniha byla inspirací také pro slavný celovečerní film Gladiátor s Russellem Crowem v hlavní roli.

Seriál připravují režiséři Roland Emmerich a Marco Kreuzpaintner a scenárista Robert Rodat. V hlavních rolích vystupují Anthony Hopkins, Alicia Edogamhe, Dimitri Leonidas, Eneko Sagardoy, Gabriella Pession, Gonçalo Almeida, Iwan Rheon, Johannes Haukur Johannesson, Jojo Macari, Kyshan Wilson, Liraz Charhi, Marco Kreuzpaintner, Moe Hashim, Pepe Barroso, Rupert Penry-Jones, Sara Martins a Tom Hughes.

Titulní foto je ilustrační, z filmu Gladiátor

Zdroje: Deadline, Deadline II

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest