Outlast: Drsná reality show od Netflixu dostane 2. řadu

Outlast: Drsná reality show od Netflixu dostane 2. řadu | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit další 4 obrázky
Budou k sobě soutěžící v divočině napodruhé ještě nelítostnější?

Netflix v březnu uvedl novou reality-show Outlast (zhruba „Přežít“, ve smyslu dokázat v divočině žít déle než vaši oponenti). Streamovací služba vyhodila 16 hráčů do promrzlých aljašských lesů, kde museli vydržet déle než ostatní, aby měli šanci získat milion dolarů. Pořad ukázal, jak se hráči s minimem zásob pokoušeli přežít v divočině, jak se vypořádali s výzvami štábu a jak kooperovali (nebo si škodili) mezi sebou.

Těsně po premiéře šlo globálně o šestou nejsledovanější novinku (mezi pořady v angličtině). Ve 27 zemích reality-show pronikla do diváckého top tenu. Možná to Netflix považuje za dostatečný úspěch, případně je show relativně levná anebo se streamovací gigant snaží pojistit natáčením další reality show proti dopadům aktuálně probíhající stávky scenáristů. Tak či tak si společnost objednala druhou řadu.

Zatím nevíme, zda se soutěžící vrátí na stejné místo na Aljašce, nebo se vypraví někam úplně jinam. Zřejmé není ani to, jestli se bude natáčet opět spolu se začínající zimou a nebo štáb zvolí jiné roční období. Znám nám momentálně není plánovaný počet soutěžích, výše odměny nebo to, zda se jakkoliv budou upravovat pravidla. Zatím prostě bylo oznámeno pouze natáčení další série a nic víc.

Slasti a strasti první řady

První řada ukázala, že formát má značný potenciál, ale zároveň spoustu nedostatků ve zpracování. Ačkoliv byla odvysílána už celá jedna řada, pořád není úplně jasné, co přesně soutěžícím nakazují, zakazují a povolují pravidla. Bylo patrné, že dost záleželo na aktuálních potřebách štábu. Buď pravidla upravil podle toho, co zrovna mohlo vyvolat dramatičtější chování soutěžících, anebo co filmařům ulehčilo práci (zkrátilo dobu natáčení). Krom velkých pravidel soutěže by to chtělo jasně stanovit také ta dílčí, aby se neopakovaly momenty z první řady, kdy jeden soutěžící druhému ničil věci a poškozený mohl jen nečinně přihlížet, protože kdyby zkusil pachatele zastavit, hrozilo by mu vyřazení z pořadu za „fyzické napadení“.

Zajímavé bude určitě to, jak se vyvine styl hry jako takový. V první řadě se zdálo, že ti nejčestnější soutěžící, kteří se chtěli spolehnout čistě na spolupráci a svoje schopnosti přežití, to dříve či později vzdali, protože nebyli ochotní čelit drsným praktikám protihráčů, kteří neměli žádné skrupule. Ve většině případů drsná sabotáž konkurence měla na pachatele jen minimální negativní dopad a zároveň ti největší kruťasové dostávali nejvíc času před kamerou, což pro některé jedince bývá důležitý faktor pro to, proč se do reality show přihlásit. Je tedy klidně možné, že druhá řada bude ještě zákeřnější, než byla ta první…

Foto je ilustrační, z první řady

Zdroj: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest