V mlhách: Netflix učí svoje publikum sledovat indickou tvorbu

V mlhách: Netflix učí svoje publikum sledovat indickou tvorbu | Fandíme seriálům
Netflix
Pusťte si trailer detektivního thrilleru, který nám poodhalí fungování indické společnosti.

Nezanedbatelnou část nabídky Netflixu tvoří filmy a seriály z Indie. Platforma tam má nemalou uživatelskou základnu a zaplatit celosvětová práva pro tamní tvorbu nebude o moc dražší, než kdyby je streamovací gigant koupil jen pro lokální trh. Když se tu a tam někdo po světě na něco málo z indické nabídky podívá, je v tu ránu investice zaplacená a ještě se Netflix může v propagačních materiálech chlubit vyšším objemem nabízeného obsahu.

Pokud byste se ale chtěli do indické kinematografie seriózně ponořit, není to nic jednoduchého. Nabídka na Netflixu je široká a povědomí o tom, co z Indie skutečně stojí za to, je u nás jen minimální. A ještě člověk musí překonat poměrně výraznou vstupní bariéru, kdy je indický styl vypravěčství od toho euroamerického (nebo třeba i jihoamerického či východoasijského) silně odlišný.

Určitou branou do filmové Indie by tak mohl být obsah připravovaný přímo pro Netflix. U toho streamovací společnost dopředu ví, že bude určený pro globální publikum a snaží se dohlédnout na to, aby zpracování více či méně odpovídalo našim zvyklostem. Pokouší se o to na první pohled i krimi thriller V mlhách (Kohrra), kde je vyšetřována smrt nastávajícího ženicha.

Série nechává svět nahlédnout pod pokličku indické společnosti, když například nevěsta musí trpět odsudky ostatních, protože neprojevuje dostatečnou úctu muži, kterého sotva znala. Postupné odvíjení případu zase působí dost podobně tomu, co známe ze západních detektivek. Soudě dle traileru buď V mlhách stále celkem silně ovlivnily indické filmařské zvyklosti, anebo seriál není až tak povedený. Místy totiž působí vyprávění zbytečně melodramaticky a přepjatě. Asi jako když se v Česku začaly napodobovat hollywoodské žánrové vzory v momentě, kdy ještě nikdo z místních filmařů netušil, co vlastně dělá. Některé emocionální chvíle upoutávky jsou tak spíš k pousmání, stejně jako ty „akční“.

Série V mlhách si dle anotace bere za cíl zkoumat temnou stránku lidství, hledání spravedlnosti a složitost mezilidských vztahů. Děj je zasazený do indického vnitrozemí, do oblasti Punjab, kam se vrací mladý expat, aby se oženil. Pár dní před svatbou je však nečekaně zavražděn. Začíná vzájemné podezřívání a postupně se rozkrývají tajemství, jež jednotliví příbuzní a známí ukrývají. Mezilidské vztahy jsou samy o sobě dost složité, ale když se mezi ně vklíní podezření z vraždy, tak se zdánlivě jasné vazby rozostří a hledání pravdy se komplikuje. Napínavá série vypráví souběžně s vyšetřování vraždy příběh lásky a mezilidských vztahů. V hlavních rolích vystupují Suvinder Vicky, Barun Sobti, Varun Badola, Harleen Sethi, Rachel Shelly a Manish Chaudhary. Autory série jsou Sudip Sharma a Randeep Jha. Netflix celou sérii nabídne 15. července.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest