Twisted Metal: Nový trailer představuje zápletku a apokalyptický svět

Twisted Metal: Nový trailer představuje zápletku a apokalyptický svět | Fandíme seriálům
Peacock
Zobrazit dalších 14 obrázků
Anthony Mackie pořád zkouší být Deadpoolem ve světě Zombielandu a pořád to není ono.

Po několika kratších upoutávkách dorazil zatím nejobsáhlejší trailer pro Twisted Metal. Postapokalyptický seriál vychází z videohry a její fanoušci jistě poznají celou řadu konkrétních elementů, které z ní série přebírá. Co je však v traileru patrné na první pohled (vlastně podobně jako u těch předchozích), je tvůrčí dvojice Rhett ReesePaul Wernick.

Pánové sice oficiálně pouze připravili koncept, napsali námět první epizody a na vše dohlížejí jako výkonní producenti, zatímco za každodenní chod produkce zodpovídal Michael Jonathan Smith, avšak jejich otisk je v Twisted Metal prostě cítit. Za mě osobně trailer nejvíc funguje v momentech, kdy připomíná Zombieland. Tedy když nám představuje apokalyptický svět, jeho fungování a různé drobné, hlavně situační vtípky. Jakmile má hlavní hrdina hláškovat ve stylu Ryana Reynoldse (pro něhož scenáristická dvojka napsala tři díly Deadpoola, Život a 6 Underground), tak to prostě nefunguje.

Anthony Mackie umí být vtipný, což potvrdil v marvelovkách či v Potu a krvi Michaela Baye, ale ukecané hláškování ve stylu Reynoldse k němu prostě nesedí. Nebo abych byl upřímný, za sebe se domnívám, že se tenhle styl hereckého projevu vyčerpal hodně dávno už i u Ryana, ale on k němu má alespoň vlohy. Mackie je typově jinde. Anebo se do Twisted Metal možná nehodí „reynoldsovský“ typ projevu, ale daleko víc by pro hlavního hrdinu seděl styl ze Zombielandu. Ať už nervózní energie Jesseho Eisenberga, nebo odměřené sebevědomí Woodyho Harrelsona.

Co upoutávce také příliš nesvědčí, je nešťastná práce s měřítkem. Tady to vypadá, že tvůrci chtěli nabídnout rozsah světa jako má The Last of Us, s rozpočtem Živých mrtvých, prostřednictvím technických postupů z Armády Mrtvých Zacka Snydera. Twisted Metal tak místy působí nepěkně lacině a uměle, aniž by byla humorná stránka seriálu dostatečně přehnaná (třeba jako v aktuální novince Konec světa z antologie Nebe s.r.o.) na to, aby bylo možné nerealistické zpracování odpustit.

Seriál startuje 27. července.

Hlavním hrdinou seriálu je outsider (Anthony Mackie), jemuž je nabídnuta šance na lepší život, ale pouze v tom případě, že dokáže doručit tajemný balíček přes postapokalyptickou pustinu. Ve společnosti zlodějky aut (Stephanie Beatriz) se hrdina vydá na cestu, ve které mu bude stát zástup nebezpečných a krutých nájezdníků včetně známého šílence, kterým je klaun Sweet Tooth (Samoa Joe a Will Arnett) ve zmrzlinářské dodávce. Mackieho hrdina John Doe je huba nevymáchaná, která mluví skoro tak rychle, jako řídí. Nepamatuje si nic ze své minulosti a konečně dostává příležitost někam patřit. Seriál vychází z populární videoherní předlohy. Autory adaptace jsou Rhett Reese a Paul Wernick. Showrunnerem je Michael Jonathan Smith, producenty jsou Will Arnett a Marc Forman. V dalších rolích vystupují Thomas Haden Church, Richard Cabral a Neve Campbell.

Podklady a foto: Peacock

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest