Vetřelec: Nový seriál obsadil další postavy a začal natáčet

Vetřelec: Nový seriál obsadil další postavy a začal natáčet | Fandíme seriálům
20th Century Studios
Kvůli stávce scenáristů bude natáčení seriálu dost kostrbaté.

Začíná doba vetřelecká. Před časem byl dokončený nový celovečerní film, ve středu padla první klapka chystaného televizního seriálu. Spolu s tím byli odhaleni další herci, které v seriálu Vetřelec uvidíme. Alex Lawther je známý hlavně ze seriálů The End of the F***ing World a Andor. Tady ztvární hlavní mužskou roli, vojáka jménem CJ Hermit. Snad by to měl být medik, který je členem jednotky PTR (Prodigy Tactical Response), jež je součástí soukromé armády korporace Prodigy. Má chuť pomáhat druhým, dobré srdce, ale je poněkud vykořeněný a utápí se v žalu, protože celá jeho rodina postupně zemřela. Nejhůř nese smrt svojí desetileté sestry Marcy.

Essie Daivs (The Babadook) vystupuje jako Dame Sylvia. Je to vědkyně, doktorka, která pomáhá Wendy s tím, aby si zvykla na své umělé tělo. Do role Wendy už dříve byla obsazena Sydney Chandler. Wendy je označovaná jako tzv. „Hybrid“ a je to vědomí Marcy zasazené do dokonalého umělého těla. Wendy se stává vůdčí osobností Hybridů a pomáhá razit novou éru těchto vylepšených lidských bytostí. U Wendy se postupně vyvinou nadlidská síla, rychlost a hbitost, které se navíc pojí s nekonečnou odvahou mladé dětské mysli. V součtu je Wendy vlastně nová bytost, která je pro nový svět extrémně cenným nástrojem.

Dále se připojil Samuel Blenkin (Black Mirror, The Witcher: Blood Origin). Jeho postava také patří mezi hlavní. Měla by se jmenovat Boy Cavalier a je to CEO korporace Prodigy. Ta stojí v centru celého seriálu, provádí spoustu experimentů, chlubí se nejrůznějšími biologickými výtvory a směřuje lidstvo někam do oblasti meta lidí (nadlidí). A pak je tu ještě Adarsh Gourav (The White Tiger) jenž byl obsazený jako Slightly. O téhle postavě však nevíme vůbec nic.

Natáčí se v ateliérech v Thajsku, které se v posledních letech začíná pro Hollywood stávat další důležitou základnou. Natáčení nebude vůbec jednoduché, kvůli hollywoodské herecké stávce. Několik herců z obsazení totiž patří pod stávkující americkou odborovou organizaci SAG-AFTRA a pravidla stávky jim momentálně zakazují cokoliv natáčet. Produkce tedy zatím bude točit všechny scény, v nichž tito konkrétní herci nejsou potřeba. Většina ostatních zúčastněných herců je z Velké Británie, kde mají herci vlastní odborovou organizaci – Equity. Hercům zastupovaným Equity studio pohrozilo, že pokud by se pokusili k hercům ze SAG-AFTRA solidárně připojit, tak budou zažalováni. Natáčení tedy v téhle zvláštní atmosféře poběží do té doby, dokud to bude možné.

Seriálového Vetřelce připravuje Noah Hawley, mezi členy jeho týmu patří také Bobak Esfarjani. Režisér původního vetřelce Ridley Scott produkuje. Děj je zasazený na Zemi, dlouhou dobu před události kteréhokoliv z celovečerních filmů. Scenárista Hawley nedávno na festivalu v Austinu uváděl původního filmového Vetřelce a při té příležitosti publiku prozradil, že jeho hlavní snahou bylo především vrátit Vetřelci tajuplnost. Prapůvodně byl záhadný a nevypočitatelný, což diváky zneklidňovalo. Po dalších pěti filmech už na něm mnoho záhadného nezbylo a Noah se snažil přijít na způsob, jak sérii tuhle kvalitu opět dodat. Pokud stávka natáčení vyloženě nezastaví, měl by mít seriál premiéru koncem příštího roku. Chystá se osm epizod a potenciálně do budoucna i druhá řada.

Titulní foto je ilustrační, z filmového Vetřelce

Zdroje: Deadline, The Illuminerdi, Austin Film Festival

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest