The First Shadow: Prequel představí minulost záporáka Stranger Things

The First Shadow: Prequel představí minulost záporáka Stranger Things | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit další 2 obrázky
Divadelní hra ukáže úplné počátky příběhu Strager Things, které jsou klíčem k rozuzlení.

Na regulérní 5. řadu Stranger Things si počkáme. Ještě když se mělo začít natáčet letos v létě, domníval se herec Finn Wolfhard, že by závěrečná řada úspěšné série mohla být uvedena v roce 2025. Hollywoodské stávky scenáristů a herců natáčení odsouvají, takže je klidně možné, že se Stranger Things na obrazovky vrátí až roku 2026 nebo dokonce ještě později.

Čekání skalním fanouškům může ukrátit prequel Stranger Things: The First Shadow. Jedná se o divadelní hru, která bude kanonickou součástí série a na přípravě se podílejí bratři Dufferovi, autoři seriálu. Spolu s nimi divadelní hru připravil Jack Thorne, který má s divadelním navázáním na slavnou předlohu už své zkušenosti: Připravil Harryho Pottera a prokleté dítě. Režisérem je Stephen Daldry, jenž je podepsaný pod filmovou i divadelní verzi Billyho Elliota, za něhož byl nominovaný na Oscara, stejně jako za Hodiny a Předčítače. Dále se na podílejí Kate Trefry a Justin Martin.

Divadelní hra se bude hrát v Londýně v divadle Phoenix Theatre, od letošního 17. listopadu. Lístky jsou na dlouhou dobu dopředu vyprodané a není zřejmé, kdy a zda bude k dispozici záznam. Lze však předpokládat, že pokud by představení mělo odhalit cokoliv skutečně zásadního, musí Netflix záznam uvést před premiérou páté řady seriálu – nelze očekávat, že by se všichni diváci pídili alespoň po textovém převyprávění hry.

Slogan se přitom tváří, že k nějakým zajímavým odhalením dojde: „Začátek příběhu Stranger Things je možná klíčem k tomu, co bude následovat.“ Děj je zasazený do městečka Hawkins, do roku 1959. Potkáme mladého Jima Hoppera, mladého Boba Newbyho a mladou Joyce Maldonado. Jimovi nestartuje auto, Bobovi se nedaří přesvědčit sestru, aby brala vážně jeho rádiové vysílání a Joyce chce jen odmaturovat a vypadnout. Když se do města přistěhuje nový spolužák Henry Creel, tak si on i jeho rodina uvědomí, že začít znovu není jednoduché, a že minulost vrhá své stíny hodně daleko.

Pravděpodobně si vzpomenete na to, že Henry Creel je mladý chlapec s nadpřirozenými schopnostmi, který je v roce 1959 zodpovědný za smrt matky a sestra a uvěznění svého otce. Léta strávil uvězněný v laboratořích doktora Brennera, a když nakonec o mnoho let později po sledu událostí uprchl do temné dimenze Upside Down, stal se tam z něj strašlivý padouch Vecna.

O životě Creelových v Hawkinsu víme zhruba tolik, že rodina v městečku sídlila asi měsíc, než došlo k tragickým událostem. Henry vykazoval nadlidské schopnosti minimálně po většinu času, co na místě žili. Není tak docela zřejmé, zda si jejich zárodky přinesl s sebou nebo je získal až na místě. A zřejmé není ani to, jak přesně by minulost rodiny Creelových měla ovlivňovat to, co se stalo v Hawkinsu. O historii rodiny víme vlastně jen to, že Henryho otec Victor sloužil ve druhé světové válce, kde chybně nařídil ostřelování domu nevinné francouzské rodiny, což jej i po letech psychicky užíralo.

Uvidíme, co nám hra nakonec odhalí, můžeme předpokládat, že shrnutí děje od fanoušků se začnou objevovat online už ode dne premiéry.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest