Survivor 45: Nová řada je tady, díly budou poprvé delší

Survivor 45: Nová řada je tady, díly budou poprvé delší | Fandíme seriálům
CBS
Zobrazit další 2 obrázky
Čekají nás nové změny. Už teď si můžete pustit úvod první epizody.

V noci ze středu na čtvrtek startuje už 45. řada americké verze Survivora. Show běží už více než dvacet let a je skoro až k nevíře, že momentálně prožívá jedno ze svých silnějších období. Na Survivorovi je vidět, že jeho štáb chce upřímně odvést nejlepší možnou práci. Nebojí se také formát posouvat dopředu. Některé změny občas sice nevyjdou, ale soutěž rozhodně nestojí na místě. Show se s postupem let také víc zaměřuje na své fanoušky a nechá střihače, aby se víc odvázali. Co je nejdůležitější, casting pálí posledních pět sezon jen ostrými. Do hry jsou obsazováni pouze nadšení fanoušci Survivora, prakticky všechno navíc zajímavé osobnosti. Lidé s poutavými životními osudy či výraznou povahou, která v televizi dobře vynikne.

Ve čtvrtek blíže poznáme osmnáctku nových soutěžících, znovu rozdělených do tří kmenů po šesti lidech. Už díky novému obsazení bude řada kompletně jiná, než kterákoliv předchozí. Ale tím změny ani zdaleka nekončí. Tou největší je, že vůbec poprvé budou všechny díly série delší. V televizním vysílání Survivor nově dostal rovnou 90 minut, což znamená zhruba 60 minut čistého času, oproti dosavadním zhruba 40 minutám. Survivor chtěl delší stopáž už dlouho, ale stanice CBS mu jej dopřála až teď, když hollywoodští scenáristé a herci vstoupili do stávky a produkce hraných seriálů se zastavila. Prozatím jde o experiment a je klidně možné, že v příští řadě se epizody vrátí k původní délce.

Možná by vás napadlo, že přidaný čas produkce naplní detailnějším rozborem strategie, větším počtem scének z každodenního života na pláži nebo častějším návratem soutěží o odměnu. Ne tak docela. Moderátor a showrunner Jeff Probst vysvětluje, že většina těchto věcí by ani nebyla možná. Od časů covidu se americký Survivor začal točit pouze po dobu 26 dnů, aniž by se snížil počet epizod. Větší počet soutěží by se nestihl včas postavit a zbourat. A na pláži se nikdy nedá garantovat, že se podaří natočit dostatek zajímavého materiálu. Občas přijde den, kdy se toho moc nestane, ale čas je třeba zaplnit. Štáb věděl dopředu, že bude vyrábět delší epizody, proto se náležitě připravil.

Konkrétně ve 45. řadě se máme dočkat opravdu důkladného hledání tajné imunity. Proces bude komplikovanější než kdykoliv dřív, protože vůbec poprvé je na takhle komplikovaný postup čas. Po letech se vrací také ikonická znělka, která několik posledních let v americkém Survivoru zcela chyběla. Po letech se vrací také aukce, která prošla výraznou proměnou, aby soutěžící už jen pasivně neseděli a nečekali na to, až si budou moci koupit nějakou výhodu ve hře.

Zajímavé je, že zatímco u 45. řady štáb dopředu věděl, že bude produkovat delší epizody, u 46. řady to není jisté. Stanice CBS teprve rozhodne, jakou si vyžádá délku dílů. Štáb měl proto ještě těžší práci, než při natáčení aktuální série. Bylo potřeba vymyslet způsob, jak mít jistotu, že žádný díl nebude plonkový a podaří se jej zajímavě naplnit, ale zároveň je nezbytné, aby epizoda pořád dávala smysl i tehdy, pokud se stanice rozhodne, že produkce musí z každého dílu 20 minut odříznout. Jestli se to skutečně povede, to se dozvíme až příští rok. Zatím je tu 45. řada, která odstartuje ve čtvrtek.

Zatím si můžete pustit úvodní sekvenci:

Foto: CBS

Zdroj: CBS, EW

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest