Lekce chemie: Brie Larson potají emancipuje ženy v domácnosti

Lekce chemie: Brie Larson potají emancipuje ženy v domácnosti | Fandíme seriálům
Apple TV+
Zobrazit dalších 13 obrázků
Nový seriál nás vrací do doby, kdy ženy mohly tak akorát vařit. Nebo vařit v televizi a proměnit odstartovat revoluci zevnitř.

Herečku Brie Larson nejvíc diváků zná jako představitelku Captain Marvel. Zároveň má ale za sebou i řadu charakterních rolí a za Room dokonce dostala Oscara. V soukromém životě se ráda zasazuje za emancipaci a práva žen, takže by se měla v seriálu Lekce chemie (Lessons in Chemistry) cítit jako ryba ve vodě.

Děj je zasazený do 50. let, kdy Elizabeth Zott (Larson) sní o vědecké dráze. Tehdejší patriarchální společnost však má jinou představu. Vedení ústavu ji vyhodí z její vlastní laboratoře. Kdyby záleželo na okolních mužích, skončila by nejspíš u plotny a přestala si vyskakovat. Přání všem tradicionalistům však splní jen napůl. Přijme nabídku stát se moderátorkou kuchařské televizní show. V té začne národu přehlížených hospodyněk předávat daleko víc, než jen recepty. A stejně tak i mužům, kteří ji najednou nemohou jednoduše umlčet.

Fiktivní příběh působí velmi životně, jako něco, co by se skutečně mohlo v 50. letech ve Spojených státech odehrát. Série vychází ze stejnojmenného románu, který napsala Bonnie Garmus volně na motivy svých vlastních životních zkušeností, kdy si muži s chutí přivlastňovali výsledky její práce. Seriál připravil Lee Eisenberg (Kancl, WeCrashed, Zdravím, dámy!, Hodní hoši). Rom Larson v hlavních rolích vystupují Lewis Pullman, Aja Naomi King, Stephanie Koenig, Kevin Sussman, Patrick Walker a Thomas Mann. První dvě epizody budou uvedeny 13. října, ty následující pak vždy s týdenními odstupy.

Podklady a foto: Apple TV+

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest