Po Bratrstvu neohrožených dorazili Vládcové nebes

Po Bratrstvu neohrožených dorazili Vládcové nebes | Fandíme seriálům
Apple TV+
Zobrazit dalších 34 obrázků
Apple přináší dosud nejdražší válečný seriál. Přináší příběh náletů na Německo za 2. světové války.

Po Zachraňte vojína Ryana připravili Tom Hanks a Steven Spielberg další příběh z období druhé světové války – Bratrstvo neohrožených. S rozpočtem průměrně 12,5 milionu dolarů na epizodu (což je dodnes nadstandardní částka) šlo tehdy o zdaleka nejdražší seriál vůbec a jeden z prvních počinů tzv. zlaté éry televize, kdy produkce pro malou obrazovku začala úrovní zpracování dohánět to, co bylo k vidění v kině.

Roku 2009 pánové produkovali Pacific, v němž se k příběhů z druhé světové války vrátili na druhé straně zeměkoule. Už od roku 2012 bylo v plánu přinést další válečný příběh, nicméně HBO se šance na třetí válečný epos vzdalo, a teprve když se roku 2019 k financování zavázal Apple, začaly se připravovat Vládcové nebes (Masters of the Air).

Nová série se zaměřila na takzvanou „Krvavou stovku“, neboli členy sté bombardovací peruti letectva Spojených států. Ti byli pověření prováděním náročných náletů na nacistické Německo, které prováděli v děsivých podmínkách osmikilometrové výšky, kde trpěli zimou a nedostatkem kyslíku. Seriál vykresluje, jakou emocionální a psychologickou cenu mladí mužové zaplatili, když napomáhali zničení Hitlerovy hrůzné Třetí říše. Někteří byli sestřeleni, jiní zajati, další zraněni nebo zabiti. Pár jich mělo štěstí a vrátili se domů. Ať už měli jakékoliv osudy, válka si na nich vybrala tvrdou daň.

Seriál je připravený na základě stejnojmenné knihy od Donalda L. Millera, která byla v roce 2013 vydána také u nás. Hlavními scenáristy seriálu jsou John Shiban a John Orloff. Shiban pracoval na Aktech X, Perníkovém tátovi, Volejte Saulovi nebo Ozarku. Orloff se podílel na Bratrstvu neohrožených, napsal také Anonyma nebo Legendu o sovích strážcích. Mezi režiséry jednotlivých dílů jsou Cary Joji Fukunaga (Není čas zemřít) nebo Ana Boden a Ryan Fleck (Captain Marvel). V hlavních rolích vystupují Barry Keoghan, Austin Butler, Callum Turner, Anthony Boyle, Ben Radcliffe a Louis Hofmann.

Apple TV+ uvádí sérii od 26. ledna, kdy zveřejňuje první dvě epizody. Ty další následují jednotlivě s týdenními odstupy. Celkem vzniklo devět částí, které dle dostupných informací stály čtvrt milionu dolarů (V průměru (cca 28 milionů na epizodu).

Podklady a foto: Apple TV+

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest