Temný případ: Detektivka po návratu sklízí skvělé ohlasy

Temný případ: Detektivka po návratu sklízí skvělé ohlasy | Fandíme seriálům
HBO
Na HBO si právě teď můžete užít šťavnatou mysteriózní detektivku. A ještě není po všem.

Seriál Temný případ (True Detective) se v roce 2014 dočkal fenomenálního přijetí. Druhá ani třetí už tak dobré ohlasy neměly. Pak měla série pětiletou pauzu. Aktuální řada s podtitulem Noční krajina je opět hodnocená dobře. Dokonce velmi dobře.

 

Často zaznívá, že jde o vůbec nejlepší řadu od té úplně první. Některým recenzentům nesedlo, že show vedle kriminálního žánru začala pošilhávat také směre k nadpřirozenu, zároveň ale nacházejí hromadu věcí, co stojí za pochvalu. Ať už Jodie Foster a Kali Reis v hlavních rolích, přímočarost vyprávění nebo hutný sociální komentář, který se zaobírá misogynií, rasismem a nikdy nekončícím cyklem násilí. Fanoušci si vedle toho užívají, jak nová řada odkazuje k té úplně první.

Zatím jsou venku tři epizody, takže můžete klidně naskočit do rozjetého vlaku a ještě si užít online fanouškovské spekulace o tom, jak se celá záhada nakonec rozlouskne. HBO přináší nové epizody vždy v noci z neděle na pondělí.

Jodie Foster hraje detektivku Liz Danvers. Ta spolu s kolegyní Evangeline Navarro (Kali Reis) vyšetřuje případ šesti mužů, kteří zmizeli beze stopy z arktické výzkumné stanice Tsalal. Na městečko Ennis na Aljašce padne dlouhá zimní noc a dvojice se bude muset poprat s temnotou, kterou si na sever přináší spolu s sebou, a odkrýt nepříjemné pravdy, jež jsou pohřbeny pod věčným ledem.

John Hawkes byl obsazený jako policista Hank Prior, který v sobě tiše dusí staré křivdy. Christopher Eccleston hraje Teda Corsara, regionálního šéfa policie s politickými ambicemi, jenž se z minulosti zná s Liz. Fiona Shaw vystupuje jako Rose Aguineau, expertka na přežití v divočině s tajemnou minulostí. Finn Bennett hraje Petera Priora, chráněnce a žáka Liz. A Anna Lambe byla obsazena jako Kayla Malee, mladá zdravotní sestra, která není zvědavá na nikoho, kdo by zkoušel jakkoliv ohrožovat její rodinu.

Hlavní scenáristkou a režisérkou je Issa López, která seriál produkuje společně s Foster, oscarovým režisérem Barrym Jenkinsem. Mezi výkonnými producenty vystupují také Nic Pizzolatto, Matthew McConaughey, Woody Harrelson a Cary Joji Fukunaga, kteří jsou zodpovědní za úspěch první série.

Podklady a foto: HBO

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest