Sexy Beast: Oblíbená gangsterka dostala zbytečný seriál

Sexy Beast: Oblíbená gangsterka dostala zbytečný seriál | Fandíme seriálům
Paramount
Zobrazit dalších 9 obrázků
Nový seriál se vrací k postavám slušně hodnocené kriminálky s Benem Kingsleym, ale chválu za to nesklízí.

V roce 2000 byla uvedená komediální kriminálka Sexy Beast. Film neudělal žádnou díru do pokladen kin, ale odnesl si pozitivní recenze a oscarovou nominaci pro Bena Kingsleyho. Doplnili ho Ray Winstone a Ian McShane. Ti se společně pustili do velké bankovní loupeže a zarytí příznivci gangsterek na Sexy Beast vzpomínají v dobrém. Zároveň ale ruku na srdce, nejde o nějakou nesmrtelnou klasiku, kterou by znal úplně každý.

Když v roce 2018 bylo oznámeno, že se chystá seriálový prequel, mnozí se zmateně drbali na hlavě. V průběhu příprav byl projekt zrušený, pak nastartoval znovu a teď je většina epizod venku. A je třeba říct, že to možná ani nemuselo být, protože ohlasy jsou docela slabé. Občas některý z recenzentů napíše, že je seriál zábavný, ale nedosahuje úrovně původního filmu. Většina recenzí je však spíše negativní. Seriálový prequel se nesnaží vybudovat skutečně vlastní příběh, ale pouze se pokouší odkazovat k původnímu filmu...který opravdu není extrémně rozšířený. Ani loupež, kterou protagonisté v seriálu plánují není podle recenzentů nijak zvlášť strhující, takže celá série nemá příliš co nabídnout. Snad jen svižné tempo.

Seriál Sexy Beast představuje, jak začal složitý vztah Gala a Dona, které můžeme znát z původníh snímku. Oba dva pánové se v 90. letech noří do svůdného kriminálního podsvětí Londýna, kde si je najme šéf podsvětí Teddy Bass pro nebezpečnou prácičku. Jak ale Gal a Don stoupají po kriminálním žebříčku, jejich životy se navždy mění.

V hlavních rolích vystupují James McArdle, Emun Elliott, Tamsin Greig, Stephen Moyer, Sarah Greene a Ralph Brown. Shorunnerem Michael Caleo. Seriál primárně vzniká pro americkou službu Paramount+ a momentálně není u nás oficiálně k dispozici. Vzhledem k dosavadním ohlasům to asi není žádná velká ztráta. Zbývá otázka: Kolik podobných seriálů musí propadnout, než si šéfové televizních stanic a streamovacích platforem uvědomí, že jen (trochu) známý název úspěch nezaručí?

Podklady a foto: Paramount

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest