Halo: Druhá řada akční sci-fi se víc zaměřila na hrůzy války

Halo: Druhá řada akční sci-fi se víc zaměřila na hrůzy války | Fandíme seriálům
Paramount
Zobrazit dalších 12 obrázků
Seriál na motivy populárních videoher se vrátil a právě probíhající druhá řada má lepší ohlas, než ta první.

První videohra z úspěšné série Halo vyšla v roce 2001 a Hollywood rychle projevil zájem o adaptaci. Nejprve se připravoval film, z toho ale nakonec nic nebylo. Seriálové zpracování se připravovalo od roku 2013. Při vývoji si projekt prošel mnoha turbulentními změnami a po mnoha průtazích byla nakonec před dvěma lety uvedena první řada. Společnost Paramount+ tenkrát nechtěla ponechat nic náhodě a ještě před uvedením první sezony nakonec objednala rovnou i druhou.

V první řadě se televizní diváci vypravili do 26. století, kde lidstvo osidluje vzdálené světy. Přitom narazí na Covenant, mimozemskou alianci která je odhodlaná lidstvo zničit. Šanci na vítězství dávají lidstvu Spartané, geneticky a technicky vylepšení super vojáci. Protagonistou příběhu je náčelník jednotky Spartanů (Master Chief), John-117, který se během vyprávění potýkal se svou minulostí a svou rolí v celé válce. Během první řady jsme moli postupně odhalovat, jaké jsou skutečné motivy Covenantu a jaký účel má Halo, tajuplný kruhovitý artefakt.

Ve druhé řadě dál vede Master Chief John-117 svou jednotku elitních Spartanů ve válce proti Covenantu. Po nedávných šokujících událostech má John silný pocit, že se válka zásadním způsobem promění. Za každou cenu se snaží prokázat, že Covenant zaútočí na nejsilnější lidskou pevnost, ačkoliv tomu nikdo jiný nevěří. Galaxie je na pokraji zkázy a jedinou šancí na spásu nebo úplné zničení) se zdá být Halo.

Podle recenzí je druhá řada lepší než ta první. Pořád není dokonalá. Hráči si pořád stěžují na to, že se seriál odklání od herní předlohy, televizní recenzenti hovoří o tom, že je seriálové Halo extrémně vážné a příběh je stále vyprávěný dost škrobeně. Zároveň se ale podařilo oproti dost rozkročené první řadě vyprávění daleko víc koncentrovat, soustředit se především na válku. A akce i neustálý pocit paranoie fungují podle diváků výtečně. Do konce druhé řady zbývají ještě dvě epizody, už teď si můžete pustit celou první řadu a šest epizod z řady druhé. U nás Halo nabízí streamovací platforma SkyShowtime.

V hlavní roli se vrátil Pablo Schreiber, dále hrají Natascha McElhone, Jen Taylor, Bokeem Woodbine, Shabana Azmi, Natasha Culzac, Olive Gray, Yerin Ha, Bentley Kalu, Kate Kennedy, Charlie Murphy a Danny Sapani. Nově je doplnili Joseph Morgan a Cristina Rodlo. Hlavním scenáristou pro druhou řadu se stal David Wiener.

Podklady a foto: Paramount+

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest