Castlevania: Videohry zkusí prolomit kletbu na Netflixu

Castlevania: Videohry zkusí prolomit kletbu na Netflixu | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Temná středověká fantasy se podívá na obrazovky, má postavit na hlavu upíří subžánr.

V

ideohry pořád na plátně ne a ne uspět, jak naposledy ukázal Assassin's Creed. Povede se kletbu zlomit na malé obrazovce? Mohlo by. Netflix si své projekty obvykle dobře hlídá a nestává se mu příliš často, že by vypustil úplný paskvil. Teď se pustil do legendární Castlevanie.

Hráčům ji asi není třeba příliš představovat, pro ostatní doplňujeme, že se jedná o akční sérii s hororovým laděním, kterou japonská společnost Konami vydává už od roku 1986. Hrdiny série jsou nejčastěji členové rodiny Belmontů, která po staletí soupeří s hrabětem Drákulou, jak jej známe z románu Brama Stokera. Román je dokonce součástí oficiální časové linie, která se táhne od jedenáctého až po dvacáté první století. Drákula se každou chvíli znovu probudí k životu, a tak jej někdo z klanu upírobijců musí opět porazit.

Krom samotného pána upírů nabízí série celou řadu monster, známých buď z klasických monster filmů studia Universal (Mumie, Vlkodlak atd.), kterým Castlevania skládá otevřeně poklonu, nebo z klasické mytologie. Pozitivní je, že kry jsou opravdu hodně akční a důležitá je pro ně především atmosféra a ikonografie. Co se týče vlastního hrdiny nebo děje, tam by měli mít filmaři celkem volnou ruku.

Netflix oficiálně říká, že je Castlevania temnou středověkou fantasy, ve které se poslední přeživší člen zneuctěného rodu Belmontů pokusí zachránit východní Evropu před zpustošením samotným Vladem Drákulou.

Sérii společně produkují Adi Shankar a Fred Seibert. Shankar je v poslední době známý především jako producent nejrůznějších bootlegových fanfilmů, jako byli Punisher: Dirty Laundry, Power/Rangers nebo Judge Dredd: Superfiend. Z celovečerních snímků stojí za Mezi vlky, Dreddem nebo Na život a na smrt. Seibert produkuje především animáky a animovaný bude také chystaná Castlevanie.

Nepůjde však o žádný večerníček pro děti. Podle vždy sebevědomého Shankara máme čekat hodně krvavý seriál, který bude temný, satirický, postaví na hlavu upíří subžánr a bude první dobrou západní filmovou/seriálovou videoherní adaptací. Už jsou odsouhlasené dvě sezony. První přijde závěrem letošního roku, druhá v roce 2018. Obě sezony by měly mít po čtyřech půlhodinových epizodách.

Závěrečnou epizodu první řady píše Warren Ellis, známý především jako komiksový autor (Transmetropolitan, Hellblazer, Iron Man: Extremis), který v minulosti pracoval na později zrušovaném DVD filmu, inspirovaném Castlevanií III: Dracula's Curse.

Zdroje: Screen Rant, US Gamer

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest