Shots Fired: Politicky (ne)korektní seriál

Shots Fired: Politicky (ne)korektní seriál | Fandíme seriálům
Zobrazit další 2 obrázky
Dokáže detektivní seriál zabývající se rasovou problematikou přinést něco nového?

Nadcházející desetidílný seriál z produkce 20th Century Fox a Imagine Television, Shots Fired, je zasazen do fiktivního města v Severní Karolíně ve kterém Joshua Beck (Tristan Wilds - Tajný život včel), jeden z místních afroamerických policistů, zabije neozbrojeného bílého studenta, načež se ve městě znovu projeví nepřátelské vztahy mezi obyvateli. Na povrch navíc znovu vyplouvá nevyřešený případ vraždy dospívajícího afroameričana.

Do čela vyšetřování obou vražd se postaví Ashe Akino (Sanaa Lathan - Láska a basket, Vetřelec vs. Predátor) spolu s kolegou Prestonem Terrym (Stephan James - Barva vítězství, The book of Negoes). Postupně oba zjistí, že s oběma případy mají něco společného kandidáti do nadcházejících voleb, včetně guvernérky Patricie Eamons (Helen Hunt - Po čem ženy touží, Lepší už to nebude). Do vyšetřování je dále zapojen realitní magnát a ředitel věznice Arlen Cox (Richard DreyfussČelisti, Blízká setkání třetího druhu).

Seriál je inspirovaný událostmi v St. Louis, kdy americký policista zastřelil černošského studenta, načež jeho zproštění viny vyvolalo vlnu protestů. Scénář napsali manželé Reggie Rock Bythewood (Motorkáři) a Gina Prince-Bythewood (Láska a basket, Tajný život včel). Mezi producenty mimo manžele Bythewoodovy patří Brian Grazer a Francie Calfo. Natáčelo se na jaře 2016 hlavně v Kannapolis, Gastonii a Salisbury. Všechny lokace se, stejně jako děj seriálu, nacházejí v Severní Karolíně.

Oba dva prozatím vydané trailery nám ukazují seriál v temném světle, ale těžko odhadnout, zda se seriál v takovém tónu ponese i ve skutečnosti. Zajímavé bude taky sledovat, zda seriál přinese na rasovou problematiku nový pohled a bude se držet realistického pojetí nebo máme čekat „klasickou americkou detektivku“. To vše se dozvíme už 22.3., kdy má seriál premiéru na stanici FOX.

Přikládáme oficiální synopsi:

Poté, co Joshua Beck, afroameričan, zabije neozbrojeného bílého studenta, malé městečko v Severní Karolíně se obrátí vzhůru nohama. Než se ale z toho stačí vzpamatovat, vyjde znova na světlo nevyřešený případ zabití mladého afroameričana, což vyvolá nepokoje mezi obyvateli města.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest