Komentáře 20

Mišák | 12.01.2022 20:08
Fando, proč by se nehodil na záporáka? Když hrál v Tristanovi a Isoldě Melota, prozřel až když ho probodli, jinak tam všechny blízké zradil pro svůj prospěch. V Mission Impossible hrál vyloženě záporáka... Jen jestli neškatulkujete stejně jako autor článku? Ve stylu jednou klaďas - (jako Superman) vždycky klaďas...
Spike/ | 09.09.2018 18:53
Asi chápu tu myšlenku se kterou autor psal tenhle článek, jen mi přijde trochu mimo. Podle této logiky by každý herec co je "zaškatulkovaný" v nějaké roli už neměl hrát nic jiného...? Henry Cavill pro mě v první řadě může být už vždycky Superman, ale když podá dobrý výkon v naprosto odlišné roli jako teď v nové M:I:6, překáží mi to? Ne. To už je individuální problém každého pokud nedokáže herce oddělit od role. Ano, jsou herci co každou svou roli hrajou stejně, Cavill je ale dost dobrý na to aby dokázal uhrát i něco diametrálně odlišného než Supermana. Navíc to není megastar typu Tom Cruise či Brad Pitt, spoustu lidí ho jménem ani nezná a je to pro ně prostě 'ten co hraje Supermana' takže takový boom kolem toho bych nedělal. Typově mi na tu roli v Zaklínači i sedí, že si někdo neumí odmyslet nálepku Supermana už je jeho věc..
m | 07.09.2018 21:45
a co treba Saldana, ze ano... Taky hraje ve Star treku i Strazcich a nikomu zda se to nevadi... No to je jedno. Zkratka to asbsolutne dle meho neni podstatne ani v jednom z duvodu zde uvadenych. To jsou tzv. keci v kleci. Jedine co je otazkou zda se do te role hodi typove a zda ji zvladne herecky, zda ji utahne. To zase souvisi s pojetim serialu jako takovym. Pro me sameho je to citliva otazka ponevadce Zaklinace miluji. Ja sam pro vyse zminene vaham u nej, ale uvidime. A nemyslim si na druhou stranu, ze nevedi co delaji. Debakl to muze byt vzdy s kymkoliv a naopak. Tak uvidime. Ja si samozrejme preji at dopadne to dobre. Uz aby to bylo :-)
Medvěd | 07.09.2018 20:22
Rysak: Děkuji mockrát, popsal jste to lépe jak já!
Rysak | 07.09.2018 10:25
Zaprvé bych se chtěl zastat medvěda v tom, že článek nemá informativní hodnotu... ano, nemá, protože to není článek, jaké tu obvykle jsou, ale protože je to úvaha, fejeton, jakási reakce či komentář (každý ten útvar má nějaké charakteristiky, takže by někdo znalý určitě přesně určil co to tedy je...)
V tomto případně mi naprosto stačí to “komentář:” a ten titulek, který jasně ukazuje v jakém stylu je ten “článek” a to pak splňuje.

A jinak bych s tou myšlenkou (že půjde těžko si odfiltrovat tu nálepku supermana) i tak trochu souhlasil, přestože nevím jak to funguje u jiných a u majoritní části fanoušků/diváků... já jsem zažil tohle u Bonda - já jsem Craiga předtím nikde neviděl a až v bondovkách, pak jsem ho viděl kdesi jinde (tuším zlatý kompas) a jak se tam objevil tak jsem si řekl, že to vyřeší nějakým udělátkem z pera apod. to samé s Brosnanen... trochu mi to odvádělo pozornost a měnilo atmosféru (když to v tom filmu mělo být vážné a já si vybavil bondovské řešení, tak to v mé hlavě bylo vtipný)
Taky si myslím, že pak od “lidí z internetu” mohou vznikat vtipná memečka se spojením zaklínač a Cavillovi minulé role (takže hlavně superman), což tak může kazit atmosféru

A to spojení očekávání a zrušení seriálu? Myslím si, že myšlenka, že když je v seriálu nějaká hvězda, (která naláká i nějaký svý fanoušky, kteří se kouknou kvůli němu, ale samotný seriál po pár dílech přestanou sledovat), tak je to očekávání rizikové, je naprosto relevantní... jen bych k tomu připojil i to vyšší očekávání od tvůrců samotných (vyšší cena, vyšší očekávaná sledovanost, která se nemusí na konci série splnit apod.)

K dalšímu možnému negativu bych přidal, že “hvězda Cavill” pak může Zaklínače zbrzdit, když bude mit nabídku hodnotnějších rolí ve filmu či bude zase nějaký ten muž z oceli 2 apod. a na natáčení dalších řad nějakýho seriálu nebude mít čas (samozřejmě to může být ošetřeno smluvně, a to by pak mohl naopak zaklínač třeba brzdit MoS2 apod
Přemysl | 06.09.2018 22:42
Srovnání s Hrou o trůny a Pánem prstenů je taky mimo, vždyť Stark je stejně neznámý jako Boromirem


Nechápu | 06.09.2018 20:05
Medvěd
Není divu.
Medvěd | 06.09.2018 19:57
Taky to Nechápu...
Nechápu | 06.09.2018 19:40
Medvěd
Někoho vzrušujou stromy a stejně o tom ti lidi nepíšou články s nulovou informační hodnotou.
A musím říct, že jsi teda hodně v menšině. Nemusím být šikovný, sakra vždyť to nedává logiku. Když na něco koukám, tak snad koukám a nepřemýšlim nad tím, že ten herec hrál Supermana. Mohl bys mi popsat jak tato psychická porucha probíhá? To jako uvidíš místo Geralta Supermana nebo jak ta tvoje demence funguje? Podle mě se ti jen nelíbí Cavill v té roli a vymyslíš si nesmyslný důvod, aby ti lidi neříkali, že to kritizuješ, přestože si to ještě neviděl.
Medvěd | 06.09.2018 18:53
Ale no tak, přece by ses na mě nezlobil ty kluku jeden ušatej. Přečti si to ještě jednou, tady to máš:

Šlo o to, že herecká jména bez nálepek dovolí divákům soustředit se pouze a jen na příběh. A to půjde v případě Henryho Cavilla těžko.

„Půjde to těžko“. To znamená, že když budeš hodně šikovnej tak ti to půjde a vůbec nezáleží na tom co píšu. Klidně můžu psát koniny a blbosti nebo můžu být úplný blb, ale někdo to tak prostě má a vidí to stejně jako já. :-*
Nechápu | 06.09.2018 18:37
Medvěd
Píšeš, že se lidé kvůli známému herci nebudou úplně soustředit na příběh, přečti si to po sobě, což je konina všech konin. Nedivím se, že si to nepamatuješ, pravděpodobně si to psal v pominutí smyslů, pokud ne, vyhledej odbornou pomoc.

PS: přehnaná očekávání nemůžou pohřbít seriál, buď je náplní, bude jen dobrej anebo špatnej, žádný hype na tom nic neovlivní. Max lidi budou zklamani z toho že místo 100% seriálu dostali jen 80% seriál, ale na další serku se podívaji, protože to bylo dobrý.
Medvěd | 06.09.2018 16:28
Co se to tu děje děti?

Fanda: Na tom něco bude.

Nechápu: Pro všechny ještě jednou. Hlavní myšlenkou článku je problém s tím, co budou lidi očekávat. Prosím přečtěte si tu část ještě jednou, pokud jste tedy článek vůbec četli.

Ricmont150: Tenhle článek ani neměl mít žádnou informační hodnotu.

FluffyFang: Děkuji

Novoten: Dokonce i nejgigantičtější seriálový počin může být po čase zrušen.

Hynek: Tak mé články nečtěte, když se vám nelíbí. Není to tak těžké, příště až uvidíte, že ten článek jsem napsal já, tak na něj prostě neklikněte. :)



Nechápu | 06.09.2018 14:59
FluffyFang
Dobře naopak. Proč podle mě není Zodiak sra*ka, ale jeden z mých oblíbených filmů, když v něm hrál Hulk a Iron man a já to viděl až po Avengers? Jaktože mi to bylo celkem u p*dele? Amy Adams znám jako Lois, jaktože jsem to vůbec, stejně jako další co jí tak hlavně znají, vůbec neřešil v Ostrých předmětech? Madse Mikkelsona znám jako Hannibala, jaktože jsem ve filmu Hon vůbec neřešil, že hraje typově odlišnou postavu?
Ten článek je epesní sra*ka.
Hynek | 06.09.2018 14:50
Přikláním se k většinovému názoru, že tahle blitka (myšleno článek) neměl vzniknout. O co se jako autor snažil? Probudit strach v dalších lidech? Vyplakat se? Ulevit si? Ulev si na facebooku, vyfoť se na instagramu s polštářem jak v něm máš hlavu, dej tam černobílej filtr a napiš hashtag #sad, ale na můj oblíbený filmový web prosím už takhle nezvracej.

Co se Cavilla týče, tak já jsem relativně spokojený. Snad měl rozum a neřekl si o tak velký peníze, aby neukrojil tolik z rozpočtu. Těším se a volba hlavního představitele mi to určitě nezkazí
ricmont150 | 06.09.2018 14:24
FluffyFang:
Podle tohoto modelu by třeba Downey nesměl hrát Iron-mana protože hrál Sherlocka. Nebo Brolin hrát Cable protože už hraje Thanose. To že herec spojován s jednou postavou neznámá že nemůže hrát další. Koneckonců je to jeho práce.

Přidat nový komentář

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest