Ghost Wars: nová kingovská duchařina

Ghost Wars: nová kingovská duchařina | Fandíme seriálům
Americká televize SyFy, stojící za seriály jako Hvězdná brána, či Van Helsing na letošním Comic Conu uvedla trailer pro svou novou sérii.

Ghost Wars, hororovou sérii o paranormálních jevech v Aljašském městě Port Moore, si na starosti vzalo studio Nomadic Pictures, produkující právě také již zmíněnou show Van Helsing. V traileru, který obsahoval již reálné užité záběry ze seriálu, se nám představily i hlavní postavy, které by nás měli v průběhu, alespoň prvních třinácti už objednaných epizod, doprovázet. Hlavní postavu ztvární Avan Jogia, známý především ze show Victorious na kanále Nickelodeon či ze série o životě Tutanchámona, kde si zahrál po boku Bena Kingsleyho. Dalšími herci jsou také Vincent D’Onofrio, Meat Loaf, Kim Coates, nebo Kandyse McClure. Avan Jogia se nám představí jako Roman Mercer, okresní psanec, který musí překonat jak sám sebe, tak předsudky celého města, aby obnovil svoje schopnost média a zachránil tak Port Moore od invaze duchů a dalších nevysvětlitelných událostí…

První trailer téhle televizní show představí budoucím divákům několik základních postav děje a naznačí co bude hlavní zápletkou – úkazy paranormálních jevů v malém Aljašském městečku. Tyhle jevy jsou od duchů, jejichž speciální efekty působí, dle mého, poměrně levně a neprofesionálně, až po oživlé mrtvé či mutanty, kteří v protipólu naopak na mne, působí celkem zdařile, v mnohých pasážích i děsivě.

I přes to, že je v traileru několik opravdu kompozičně i nápaditě zdařilých záběrů, celkový dojem se nakonec ubírá spíše k maximálně lepšímu „béčku“ a to hlavně kvůli převaze statických záběrů. Dalším problémem, který mne ovšem tíží i u jiných seriálů, je „neschopnost“ držet se jednoho žánru. Tento trailer je pro mne jako alma mater tohoto problému, neboť vtipy mi přijdou nezdařilé, se špatným načasováním a ve finále tak trochu boří zásadní nádech seriálu/traileru. V každém případě se zatím jedná pouze o první trailer a je možné, že každé epizody samostatně následně budou působit lépe. Představoval bych si to na způsob příběhů od Stephena Kinga, a proto doufejme, že si s tím televize SyFy poradí lépe než například CBS s Under the Dome, které bylo celkem zklamáním.

Premiéra hodinového dramatu proběhne na podzim a u nás bude ke shlédnutí na platformě Netflix.

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu