Hra o trůny: Kdy se vlastně dočkáme 8. řady?

Hra o trůny: Kdy se vlastně dočkáme 8. řady? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 8 obrázků
Datum premiéry neznáme, pojďme se ho tedy pokusit co nejlépe odhadnout.

Článek obsahuje spoilery pro sedmou sezonu seriálu.

Sedmá a předposlední řada Hry o trůny je za námi, a i když v ní seriál stihl svést dohromady mnoho samostatně běžících příběhů, poprvé vzájemně představit ty nejdůležitější postavy, posunout děj pořádně kupředu a samozřejmě několik starých hráčů odpravit, stále máme před sebou jednu poslední sezonu, která tuto epickou ságu definitivně uzavře. Seriál se až doposud vracel zpět na HBO každým rokem, a i když toto nepsané pravidlo dodržela i nejnovější sedmá řada, její premiéru bylo nutné přesunout z tradiční první poloviny roku až na začátek prázdnin. Ohledně osmé řady neustále slýcháme, že její produkce by mohla být tak náročná, že vysílání v příštím roce není ani možné, pak zase, že by se to přeci jen mohlo stihnout. V dnešním článku se tedy pokusíme podle různých faktorů určit, kdy bychom toto finále vlastně mohli očekávat.

Začneme s tím, co víme. Podle vyjádření několika herců je začátek natáčení finální sezony zatím stanovený na letošní říjen, což je ještě o měsíc později než sezona sedmá, která začala točit v září. I když byla osmá série oproti té sedmé ochuzena ještě o jeden další díl, ze sedmi pouze na šest, podle mnoha neoficiálních zpráv bude osmá série mít zdaleka nejdelší epizody. Délkový rekord mezi díly Hry o trůny zatím drží finále sedmé řady se svými téměř osmdesáti minutami, v té osmé se ale tohle číslo nejspíš stane běžnou záležitostí a finále by se klidně mohlo pohybovat i v rozmezí mezi hodinou a půl a dvěma hodinami. Materiálu na natočení je tedy ještě více než minule, a proto se celý proces nejspíš výrazně protáhne.

Podle The Hollywood Reporteru by se kamery mohly nadobro vypnout až někdy okolo srpna 2018, jelikož bude pro natáčení nutné procestovat mnohé lokace a ještě případně čekat na ideální podmínky, aby zimní počasí působilo co nejvíce autenticky. Poté ještě několik měsíců zabere post-produkce a práce na všech vizuálních efektech. Jelikož bude potřeba definitivně uzavřít všechny dějové linky, což s sebou samozřejmě nese velké množství velkých bitevních scén, tyto úpravy a dolaďování nejspíš budou trvat déle, než u kterékoliv z předchozích sezon. Celkově se tedy můžeme dívat klidně i na půl roku práce potom, co natáčení skončí. Jaký je tedy náš finální odhad?

Všechno záleží na tom, jestli se natáčení opravdu potáhne až do srpna. Pokud by se produkci podařilo vše urychlit, post-produkce by mohla začít dříve a je možné, že by se vše stihlo zkompletovat a možná i vysílat ještě před koncem roku 2018. Pravděpodobnější variantou ale je ta, že si tvůrci prostě dají načas, nic neuspěchají a finále seriálu nám naservírují až někdy začátkem roku 2019. HBO se už dříve vyjádřilo, že jim nevadí, pokud se vše na příští rok připravit nestihne a showrunneři David Benioff a D. B. Weiss si tedy mohou říct o tolik času, kolik budou potřebovat. Také není vyloučené, že HBO nechce vysílat z jakéhokoliv důvodu na podzim, ale chce mít pro sebe jarní nebo termín, a tak raději s premiérou počká, i kdyby za rok byly všechny práce hotové.

Jak se vám náš odhad zamlouvá? Budete do roku 2019 trpěliví a dáte tvůrcům čas, nebo byste si finále raději vychutnali už koncem příštího roku?

Zdroj: THR, Screen Rant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu