Arrow a The Flash: Jak se povedly začátky nových sezon

Arrow a The Flash: Jak se povedly začátky nových sezon | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 9 obrázků
Dva populární komiksové seriály odstartovaly svoji 6., respektive 4. řadu. Jak se premiéry vydařily?

Arrow

Pět měsíců po výbuchu na Lian Yu se Green Arrow a jeho tým snaží zneškodnit raketu vyslanou na Star City, což se jim podaří. O něco později proběhne na policejní stanici výbuch. Za obě tyto situace je zodpovědná Black Siren, která se ukazuje jako první hlavní záporák. Děj se prolíná s flashbacky na Lian Yu, ze kterých zjistíme, že jediný, kdo na ostrově opravdu umřel, byla Williamova matka. Thea je v kómatu, ostatní jsou v pořádku (více či méně). Oliver se snaží navázat vztah se svým synem, ten ho však viní ze smrti své matky. Do toho všeho Quentin Lance stále považuje Black Siren za svoji dceru a není schopný se vyrovnat s tím, že ji na Lian Yu musel střelit, aby zachránil Dinah / Black Canary. Na konci dílu přichází zvrat v podobě odhalení Olivera Queena veřejnosti.

První epizoda je vlastně klasický Arrow. Dialogy jsou pořád stejné, pořád se v nich vážně řeší vážné věci a opakuje se to stále dokola. Tempo je pomalejší a rozháraný příběh skáče z jedné situace do druhé. Výbuch na Lian Yu nakonec neměl skoro žádné drastické následky pro hlavní postavy. Potěší nový kostým pro Wild Doga, ve kterém konečně nevypadá jako blázen, a Dinah Drake je tu více v popředí a sluší jí to. Naopak Felicity tolik v popředí není a též ji to sluší. Začátek je tak slabší z mého pohledu než u Flashe, nepřináší nic moc nového, žádné velké zvraty, až na konec dílu. Příběh tak bude zřejmě opět hodně roztahaný. Uvidíme, co přinese druhý díl. Hodnocení epizody 5/10

The Flash

První epizoda o šarlatovém běžci začíná téměř okamžitou akcí. Šest měsíců poté, co Barry Allen zmizel se, zbytek týmu Flash, přesněji Cisco jako Vibe, Wally jako Kid Flash, Iris jako nepsaný vůdce týmu a Joe, musejí vypořádat s dalším padouchem. Tím je tentokrát samuraj, jehož meč vysílá rázové vlny, a který chce Flashe zpět, jinak zničí město. Po krátké diskusi překvapivě Cisco přichází s tím, že celou dobu na Barryho návratu tajně pracuje a dostává se do rozporu s Iris, která je z velké ztráty evidentně pořád ještě mimo.

Epizoda ubíhá docela rychle. Zatím to není vyloženě veselá podívaná plná vtipů a humoru, jaká nám byla slibována, ale humoru a toho vážného je zhruba vyrovnaně. Potěší návrat Caitlin, která potlačila svoji identitu Killer Frost (ne však úplně), a která je nejvíc sexy ze všech dosavadních sérií. Druhá polovina epizody je víceméně honba za Barryho ztracenou identitou a luštění toho, proč se po návratu chová úplně divně. Co však na celé epizodě ubírá body, je scenáristická klička, kdy Barry zničehonic přepne ze zmateného a zarostlého podivína v toho známého hrdinu, co opět zachrání situaci i svoji holku a nakonec se s ní šťastně obejme. Poprvé také můžeme spatřit hlavního záporáka - Thinkera, spolu s Mechanic, jeho pravou rukou. Kvalitativně je začátek zhruba na úrovni 2. série. Příští epizoda by nám měla přinést další nové postavy, a to Breachera a očekávaného Elongated Mana Ralpha Dibneyho, tak uvidíme, jakým směrem se vše bude ubírat. Moje bodové hodnocení epizody je 6/10.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu