Transparent: Hlavní postava se možná už nikdy nevrátí

Transparent: Hlavní postava se možná už nikdy nevrátí | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Vlna sexuálních skandálů doplula až k branám studia Amazon. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Jen několik hodin po vydání původního článku našla situace rychlé rozuzlení. Tambour obvinění nadále popírání, nicméně oznámil, že v nastalé atmosféře nedokáže dál pracovat a seriál opustil.

Původní novinka 19.11.: I když se Hollywood v dnešní době snaží minoritně zastoupené skupiny čím dál tím více podporovat, stále v našich končinách jen výjimečně narazíme na seriál, který by jednu z LGBT komunit nějakým výrazným způsobem prezentoval. Mezi pár výjimek patří i Transparent, jeden z nejoblíbenějších seriálů z produkce Amazonu, který je díky své popularitě známý i ve zdejších končinách.

Před dvěma měsíci si seriál odbyl svou čtvrtou sérii a v ideálním případě by se v současné době už usilovně pracovalo na sérii páté. Jenže Hollywood se už nějaký ten pátek potýká s hromadnými výpovědmi mužů a žen, kteří uvádějí, že je někdy v minulosti některý z jejích spolupracovníků sexuálně obtěžoval. Začalo to známým producentem Harwey Weinsteinem, kterého ze sexuálního obtěžování či přímo znásilnění obvinilo přes padesát různých žen. Takzvaný „Weinsteinův efekt“ se netýká pouze známých amerických herců a producentů, ale i významných politických osobností napříč celým politickým spektrem.

Přesto by málokoho napadlo, že se podobná obivnění budou týkat seriálu, který má veřejnost blíže seznámit s transsexuály. Do této skupiny patří i hlavní hvězda seriálu Maura Pfefferman, kterou skvěle ztvárňuje Jeffrey Tambor. Ten si stejně jako seriál za svou roli odnesl několik významných sošek. Pro někoho to tedy může být ještě více překvapující, že právě Tambor má dost možná na svědomí rovnou dva sexuální skandály. Jeden z nich se týká jeho asistentky Van Barnes, která o incidentu dosud neposkytla žádné bližší informace. Druhý případ se týká Jeffreyho kolegyně Trace Lesette. Ta herce obviňuje z oplzlosti, nemravných narážek a v neposlední řadě také z nepatřičného osahávání.

Produkční společnost Amazon se rozhodla proti takovému chováni zakročit a už v tuto chvíli se obě dvě záležitosti patřičně prověřují. Důležitou součástí celé kauzy je, že jakékoliv obvinění Jeffrey odmítá a pokud se někdy někoho jeho chování nějakým způsobem dotklo, hluboce se za něj omlouvá. Ani omluva však nezmírnila rozhodnutí produkčního týmu, který se raději rozhodl pátou sérii odložit. Pokud by se obvinění potvrdila, spolupráce s  hercem by nebyla z mravního hlediska tak úplně jednoduchá a samozřejmě nejsou vyloučené i další právní kroky některé z žen. A tak se podle zpravodajského portálu Deadline připravuje verze scénáře právě bez ústřední postavy Maury, kterou Jeffrey ztvárnil.

Jak to vidíte vy? Dokáže se úspěšný seriál obejít i bez své ikonické hlavní postavy nebo ho čeká podobný osud, jako hromada dalších seriálů, které změnily fungující obsazení?

Zdroje: Deadline V, TVLine, Deadline I, Deadline II, Deadline III

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu