Hlava 22: Clooneyho literární sen se stává skutečností

Hlava 22: Clooneyho literární sen se stává skutečností | Fandíme seriálům
Zobrazit další 1 obrázek
Po oznámení plánu přenést literární klasiku na obrazovky přichází příslib výpravné podívané.

Divákům bude poprvé v seriálové podobě odvyprávěn klasický výpravný příběh plný satiry o pekle paragrafů uprostřed pekla války. Nápad na seriál Hlava 22, předestřen veřejnosti koncem minulého roku, se v uplynulých dnech poprvé reálně nadechl. Minisérie rozplánovaná na šest dílů skutečně vznikne a má prý jít o velké dobrodružství.

Nedá se zatím předpovídat, zda dostaneme cosi zavánějícího seriálem MASH nebo do jaké míry bude kladen důraz na přehršle vtipů z původní novely či jestli půjde spíš o snahu zprostředkovat divákům pravdy topící se v absurdních situacích. Odhadnout se ale dá, že seriál by měl být zpracován s patřičnou kvalitou.

Na nahozenou Clooneyho návnadu (projekt vzniká i z jeho iniciativy) zabrala společnost Hulu. Ta  se k seriálu rovnou nabídla zavázat. Pokračuje tím v získávání zajímavých přírůstků do nabídky originálního obsahu. Zajisté nechtějí sestoupit z vlny, kterou přinesl Příběh služebnice, jenž doslova raboval ceny Emmy a neodešel zkrátka ani ze Zlatých globů.

Dobrou podívanou slibuje plán cestovat světem za natáčecími lokacemi, aby se dodrželo, co je psáno v předloze. Při natáčení má být použito jedno z hrstky zachovalých letadel z druhé světové války, ve kterém se už uskutečnil i zkušební let. O velkém odhodlání svědčí i výrok Amy Powell Paramount TV: „Má pro materiál neskutečný cit. Popisoval, jak chtěl režírovat, jaké použít lokace, jak chce obsadit čerstvé tváře k zobrazení mladých vojáků, byl to festival lásky,“ prozradila ohledně angažovanosti Clooneyho.  

Ten by mohl za jednu epizodu inkasovat kolem milionu dolarů. Teď zbývá povolat další muže a vydat se na frontu. Víc o knize a projektu se můžete dočíst ve starším článku

Zdroje: TheHollywoodReporter, Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu