Hra o trůny: Jaký bude další krok Nočního krále?

Hra o trůny: Jaký bude další krok Nočního krále? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 32 obrázků
Připravuje se tajemný vůdce armády neživých na překvapivý útok na Královo přístaviště? Bude to znamena konec Cersei?

Invaze Nočního krále do Západozemí je doslova na spadnutí. Tajemný vůdce mocné armády možná ztratil moment překvapení, ale na druhou stranu získal na svou stranu něco daleko cennějšího – draka Viseryse. Zatím není jasné, zda byl jeho zisk součástí plánu, každopádně všechna naše setkání s touto postavou, jejíž historie je do velké míry stále zahalena tajemstvím, nás jen utvrdila v tom, že jej není radno podceňovat. Panuje hodně spekulací kolem toho, jaký bude jeho další krok. Některé hovoří o tom, že útok ze severu je příliš předvídatelný, neboť obránci v čele s Daenerys a Jonem budou ve svých obranných pozicích ve výhodě. Noční král si musí být dobře vědom své nevýhodné strategické pozice, proto se nabízí otázka, zda se nepokusí naši novou alianci nějak překvapit.

Existuje řada teorií, avšak většina z nich nemá příliš co nabídnout, mimo toho, že se jedná o čistou spekulaci. Nedávno se ale vynořila jedna, podle které provede vůdce armády nemrtvých překvapivý tah, který pořádně otřese figurkami na šachovnici. Překvapivě se nejvíce dotkne osoby, která se v současné situaci cítí nejbezpečněji. Řeč je o Cersei Lannister, která uzavřením falešné aliance s Daenerys získala čas nezbytný na přeskupení a doplnění svých jednotek. Je zřejmé, že se rozhodla vyčkat na vítěze bitvy na severu a teprve poté učiní svůj další krok. Podle již zmíněné fanouškovské teorie se ovšem právě toto rozhodnutí stane její zkázou. Zatímco armáda Nočního krále bude pokračovat v dobývání severu, on sám se rozhodne pomocí svého draka provést překvapivý úder do samotného srdce Západozemí – Králova přístaviště. Tento nečekaný a smělý tah by mohl zničením Eurona a armád Zlaté společnosti paralyzovat mocenské ambice Cersei jednou provždy. To samozřejmě platí pouze za předpokladu, že by útok přežila. Nabízí se také možnost, o které jsme nedávno psali, že by se Cersei stala Noční královnou.

Navzdory tomu, že se jedná zčásti o pouhou konstrukci fanouškovské fantazie, existuje zde určitá návaznost na již uběhlé události. V DVD komentářích k sedmé sezóně se k nám dostala informace, že si dvojice hlavních producentů, D. Benioff a D. Weiss, specificky vyžádala, aby palácová místnost s mapou byla v otevřeném prostranství. Těžko kvůli tomu, aby Cersei nachytala nějaký ten bronz. Spíše by to mohlo odkazovat na scénu z šesté série, ve které měl Bran vizi o přeletu draka nad Královým přístavištěm (viz druhé video níže pod textem). Tehdy jsme všichni žili v domnění, že se bude jednat o Daenerys. Vzhledem k současné situaci se ale nabízí i jiné vysvětlení, tedy že by se mohlo jednat o Nočního krále, jehož překvapivý úder by mohl obrátit celý palác v prach. Tento čin by navíc potvrdil vizi Dračí královny z druhé sezóny (viz první video pod textem), kdy se procházela korunní místností sežehnutou na uhel. Jaká je vaše teorie o dalším kroku nebezpečného a nevypočitatelného protivníka našich hrdinů? Myslíte si, že mu stále ještě zbývají nějaká esa v rukávu?

V galerii si můžete prohlédnout nejen několikero snímků Brana, Cersei a Nočního krále, ale také nejnovější snímky z natáčení 8. sezóny z Dubrovníku, screeny ze zmíněných vizí a také pár povedených koláží internetových vtipálků. 

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Yleana | 24.02.2018 08:42
Ten drak ,kterèho zabil Night king se jmenuje Viserion,Viserys byl bratr Daenerys .
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu