The Real War of Thrones: Skutečná Hra o trůny obletí svět

The Real War of Thrones: Skutečná Hra o trůny obletí svět | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 8 obrázků
Historické události evropských zemí často žádaly mnoho krve a byly živeny touhou po nadvládě. Nahlédněte pod závoj soubojů o absolutní moc.

Čtyřdílné dokumentární drama tvůrci sice úplně otevřeně ke Hře o trůny nepřirovnávají, ale chtějí jím vyprávět události stejně krvavé a prolhané jako ty, které se odehrávají v seriálu všech seriálů od HBO. Ale v tomto případě jde o události skutečné.

Seriál bude využívat hraných dramatizací, což je v současných dokumentech technika hodně populární (jestliže je odvedena kvalitně). Podle slov distribuční ředitelky projektu je ale cílen na náročné publikum, přičemž právě rekonstrukce historických událostí mají být zpracovány hodně štědře a bohatě. Skvělá zpráva.

Obsahově budou zastoupeny zejména turbulentní události konfliktů mezi francouzskými rody Burgundy, Valois a jejich plantagenetskými rivaly z Británie. Eskalace jejich rozbrojů nakonec vyústila do stoleté války. Každá epizoda se zaměří na jiné momenty jejich střetů poškozujících Francii do takové míry, že z ničeho nic skončila pod anglickou nadvládou.

Nezávislé produkční společnosti Pernel Media se k vlastnímu překvapení podařilo rozprodat vysílací práva kanálu History do Austrálie, televizní společnosti Viasat World směrující mini-sérii do téměř třiceti regionů Evropy, Ruska a Skandinávie, do domácností subsaharské Afriky a desítek oblastí portugalsky mluvících zemí. Kanadská TV5 pořad zprostředkuje i v zámoří. History UK si u francouzské Pernel Media rovnou objednala verzi v anglickém znění se známým historikem Danem Jonesem jako průvodcem seriálu a jedná se i o dalších odprodejích.

Inu, tomu říkáme vzbuzení mezinárodního zájmu. Nicméně všechno kolem projektu zní skvěle a fanoušci historie by si ho jistě neměli nechat ujít. Točilo se v 4K rozlišení, tudíž bude na co koukat i na velkých obrazovkách. Termín nasazení se bude lišit dle jednotlivých plánů stanic, kolotoč premiér ale Austrálie zahájila již tento měsíc.

V galerii najdete slušně vypadající obrázky ze seriálu, níže pak krátký teaser, kterému nechybí potřebná atmosféra, ohrožování životů, nahota a ani nějaké to středověké upalování.

Zdroje: Deadline, PernelMedia I, II

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu