Zajímavost dne: Kolik stojí natočit 1 díl finálové Hry o trůny?

Zajímavost dne: Kolik stojí natočit 1 díl finálové Hry o trůny? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 9 obrázků
Kolik musí HBO investovat do závěrečné řady Hry o trůny? Budget je nejdražším v historii.

Zatímco zpočátku vynaložili tvůrci na natáčení jednoho dílu Hry o trůny pouhých 6 milionů dolarů, v přepočtu tedy něco přes 120 milionů korun, dnes jsou náklady HBO více než dvojnásobné. Natočení jedné epizody finální série totiž vyjde na 15 milionů dolarů, tedy přes 300 milionů korun! Hra o trůny se tak stala nejdražším seriálem všech dob. 

Předběhla dokonce i první sérii The Crown s rozpočtem 14,1 milionů dolarů za epizodu. Poslední sezóna Přátel vyšla zase NBC na 10 milionů za epizodu. Tam však vyšly nejdráže nikoliv kulisy a efekty, ale hlavní herci, z nichž si každý řekl 1 milion za díl. Rozpočet na pilotní díl seriálu Ztraceni se pohyboval mezi 10 a 14 miliony a pilotní díl Terra Novy se údajně mohl vyšplhat až na 20 milionů.

Rozpočet na jednotlivé řady se dle amerických médií postupně zvyšoval. 6. série údajně stála 10 milionů na epizodu. Rozpočet na 7. sérii vychází podle propočtů na 14 milionů dolarů. 

I přes nejdražší rozpočet na díl v historii je podle slov Maisie Williams budget stále napnutý. Uvedla to nedávno v souvislosti s tím, zda bude natočeno více různých konců, jak psala média s odkazem na prezindeta HBO: "Nemyslím si, že máme rozpočet na to natočit několikero různých konců. Ale jak víme, prezidenti někdy neříkají pravdu," uvedla.

V galerii si prohlédněte nejnovější snámky z natáčení Hry o trůny, a to nejen z Dubrovníku, ale také ze Severního Irska. Najdete tam i fotku, kterak si mezi natáčením zašli Daenerys, Tyrion, Jon a Šedý červ na drink.

Zdroje: Slashfilm

 

 

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu