Hra o trůny: Největší bitva v historii seriálu je hotová!

Hra o trůny: Největší bitva v historii seriálu je hotová! | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 18 obrázků
Přišla vám Bitva bastardů epická? Ještě jste nic neviděli.

Hra o trůny je možná proslavená svou fantastickou prací s postavami a příběhem, pokud bychom ale opomněli její neméně fantastickou akci a válečné scény, které v televizi dodnes nemají obdobu, byl by to neodpustitelný hřích. Seriál svými bitvami totiž bez mrknutí oka zvládne konkurovat takovým velikánům, jako je třeba Pán prstenů, nebo je často i překonat. A jak to tak vypadá, epické předváděčky filmařiny jako útok draka na lannisterské vojsko, Bitva bastardů nebo obléhání Černého hradu nejsou nic ve srovnáním s tím, co nás čeká v osmé řadě.

Watchers on the Wall, internetový server věnovaný jen a jen Hře o trůny, totiž světu odhalil velice zajímavou novinku. Jak víme, 8. sezona seriálu se už delší dobu natáčí, ale tentokrát si pro nás tvůrci chystají pořádnou bombu. Produkce totiž právě dokončila novou válečnou scénu v irském Toomu a Magheramorneu, která na kompletní natočení potřebovala rekordních 11 týdnů! O střípcích z jejího natáčení jsme vás informovali v článku níže.

Hra o trůny: Unikly snímky i video z velké bitvy s nemrtvými
 

Natočení jakékoliv bitvy spolkne obrovské množství práce, snahy a samozřejmě času. Je třeba vybrat lokace, sehnat komparzisty, připravit koně, naučit herce všechny jejich bojové choreografie a ještě to celé natočit a myslet přitom na každičký sebemenší detail. I tak ale žádná jiná bitva v historii seriálu nebo televizní produkce jako celku ještě k natočení nepotřebovala více než měsíc. Výše zmíněná Bitva bastardů a přepadení Lannisterů drakem jsou dvě zdaleka nejlepší a filmařsky nejnáročnější akční scény, které se v seriálu kdy objevily, obě dvě ale produkce zmákla za plus minus měsíc a žádná jednoduchá záležitost to opravdu nebyla. Při představě, co si na nás showrunneři David Benioff a D. B. Weiss zase nachystali, když k dokončení potřebují 11 týdnů a 55 pracovních nocí, proto patřičně projíždí mráz po zádech.

Oznámení přišlo v podobě fotky od Jonathana Quinlana, který pracoval už na minulé řadě jako asistent režie. Ten na svém Instagramu zveřejnil obrázek plakety, na níž děkuje všem, kdo se na obrovském natáčení podíleli. „Tohle je pro noční draky.“ napsal. ,,Za to, že vydrželi 55 nocí. Za to, že vydrželi zimu, sníh, déšť, bláto, sr*čky ovcí v Toomu a vítr v Magheramorne. Přestože usednou k této epizodě desítky tisíc lidí po celém světě za rok, nedozví se, jak těžce jste všichni pracovali. Nebude je zajímat, jak jste byli vyčerpaní nebo jak náročné pro vás bylo pracovat v mrazivých teplotách. Oni jen pochopí, že sledují něco, co nikdo jiný ještě nezvládl. A je to díky vám všem.

I když scéna zabrala tolik času, nejspíš nepočítejte, že by se oproti jejím předchůdcům zdvojnásobila i její finální délka. Je velmi pravděpodobné, že byla prostě jen mimořádně náročná ke zkompletování. Celý štáb se nyní po vyčerpávající bitevní vřavě přesouvá na lokace používané pro Královo přístaviště, kde budou v natáčení pokračovat. O případných fotkách z placu vás tady na webu samozřejmě budeme informovat. Obrázek popisované plakety najdete pod článkem a s ním pár vzpomínek na to, jaké úžasné bitvy nám už seriál přinesl.

Zdroj: Watchers on the Wall

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu