Hra o trůny: TOP 8 hlavních postav vs. jejich reálný základ

Hra o trůny: TOP 8 hlavních postav vs. jejich reálný základ | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 9 obrázků
I fantasy svět Hry o trůny v sobě nese pár zrnek pravdy. Jaké historické postavy se staly inspirací pro Západozemí?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6
  7. Kapitola č.7
  8. Kapitola č.8

Spisovatel George R. R. Martin je znalcem historie a není žádným tajemstvím, že se mu mnohé historické události staly vzorem pro jeho fiktivní svět. V nejednom rozhovoru dokonce prohlásil, že válka o trůn v Západozemí je inspirována Válkou růží o anglický trůn v 15. století. Inspirace skutečnými dějinami je zřejmá v knižních předlohách i seriálu samotném. Pojďme si zkrátit nekonečné čekání na novou sérii Hry o trůny (HBO) historickým okénkem zaměřeným na postavy a jejich paralely v reálném světě.

Brienne z Tarthu a Johanka z Arku

Brienne, Panna z Tarthu, někdy posměšně nazývána Brienne Kráska. Neznáme ji jinak, než oděnou v rytířském brnění a připravenou tasit meč. Když k tomu přidáme vysokou postavu, nakrátko střižené vlasy a hrubé rysy, není divu, že si ji leckdo může splést s mužem. Pokud někomu slíbí věrnost, je ochotná jít přes mrtvoly. Meč tasila nejprve ve službách Renlyho Baratheona, potom pro Catelyn Stark. Respekt jí nakonec projevil i sám neoblomný Jaime Lannister, který věnoval Brienne svůj meč ukutý z valyrijského meče Eddarda Starka. Nazvala jej Přísežník, což jen dokazuje oddanost, přísahu a smysl žít pod taktovkou rytířských zásad.

Johanu z Arku, zvanou také Pannu orleánskou, povolaly do boje hlasy svatých, které během dospívání slýchala. V pouhých sedmnácti letech v čele francouzských vojsk zvrátila vývoj stoleté války, když svou věrnost a služby zasvětila dauphinovi Karlovi, kterému dopomohla na francouzský trůn. Krom loajality, odhodlání a vynikajících schopností boje lze však najít další nápadné rysy, které ji s Brienne spojují. Johana z Arku si ostříhala vlasy a oblékala si zásadně jen mužský šat. Včetně spodního prádla. Nosila stejnou zbroj jako muži, která byla těžká i přes deset kilogramů, takže rozhodně nešlo o křehkou dívku. Nenáviděla, když někdo nevěřil v její sílu a schopnosti jen proto, že je žena.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

Missandei | 07.05.2018 10:16
Děkujeme... Není nad pochvalu od naší nejoblíbenější čtenářky O:-) A chystá se pokračování B-)
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu