Westworld: Reakce zahraničních webů na 2. řadu budí rozpaky

Westworld:  Reakce zahraničních webů na 2. řadu budí rozpaky | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
Závěr 2. řady seriálu Westworld od nás dostal nulové hodnocení. V rozpacích jsou i v zahraničí. Podívejte se na reakce nejznámějších televizních webů. 

2. řada seriálu Westworld vzbuzovala od samého počátku rozporuplné reakce jak fanoušků, tak i kritiků. Reputaci si seriál příliš nenapravil ani ve svém závěru. Minirecenzi k finálnímu dílu čtěte níže. My se v tomto článku podíváme na zub tomu, jak hodnotí závěr sezóny zahraniční servery, které se na svět seriálů zaměřují. 

Minirecenze: Finální díl seriálu Westworld je děs!
 

Pojďme se první trochu vrátit v čase. Zmatenost kritiků poměrně výstižně shrnul začátkem června server Screenrant, který označil 2. řadu za puzzle, které se nedají složit. Namísto aby se tvůrci snažili diváka udržet u obrazovky, hromadí jednu hádanku na druhou s tím, že tyto hádanky mají často za cíl pouze diváka zmást a mystifikovat. Prostě galymatiáš.

"Obsazení seriálu Westworld je impozantní. Jeho kinematografie je nádherná. Jeho ústřední koncept je stejně zábavný, jako je inovativní. Tak proč je taková fuška toto HBO drama dokoukat?" píše po zhlédnuté finální epizody web TVLine a příhodně si v titulku pokládá otázku: "Jsme pitomí my, nebo je pitomý ten seriál?"

Všichni hodnotí vesměs velmi kladně herecké výkony, shodný postoj však zaujímají k dějové lince, která byla prostě překombinovaná. Server Variety píše: "Dostalo se to z úrovně obtížné do úrovně nemožné. Bylo to až nepřátelské k pochopení." Šéfredaktor tohoto média se nechal slyšet, že seriál přináší více tajemství, než poskytuje divákům odpovědí, což se stalo handicapem celé show. Dokonce řekl něco v tom smyslu, že tvůrci komplikovaností příběhu zkoušeli diváckou trpělivost. Nediví se, že jich spoustu Westworld v průběhu 2. řady opustilo.

Nejsmířlivěji se k seriálu staví web Collider, jehož hlavní náplní práce je momentálně dešifrování všech tajemství, která 2. série přinesla. Sestavuje různé časové osy, snaží se vysvětlit nejdiskutovanější teorie a objasňuje, co se ve 2. sezóně vlastně stalo. Autoři se však netají tím, že jim to dalo pořádně zabrat. Připouští, že pro běžného diváka, který nenosí v paměti i drobné detaily z 1. sezóny, to musí být skutečně těžký oříšek k rozlousknutí. 

V galerii si prohlédněte několik titulků zahraničních webů k závěru seriálu Westworld. 

Zdroj: TVLine, Screenrant, Variety, Variety 2

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu