Alan Wake: Hororová videohra míří na televizní obrazovky

Alan Wake: Hororová videohra míří na televizní obrazovky | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
Filmový Max Payne nikoho příliš neuchvátil. Bude seriálové zpracování jiného herního hitu z roku 2010 z vývojářského studia Remedy tou lepší cestou?

„Jmenuji se Alan Wake. Jsem spisovatel.“ Těmito slovy souběžně s poletující kamerou zabírající vrcholky lesů a hor začínala hororová videohra Alan Wake s přiznanou inspirací tvorby Stephena Kinga, o němž se v úvodu samotný hrdina dokonce zmiňuje. Lze v ní však ještě rozpoznat vliv Alfreda Hitchcocka, Davida Lynche nebo seriálu The Twilight Zone.

Alanův příběh hráče zavedl do městečka Bright Falls, kde si slibuje během odpočinku zapomenout na tvůrčí krizi a držet se dál od psacího stroje. Bohužel představu o klidných okamžicích rychle přeruší zmizení jeho ženy Alice a část obyvatel Bright Falls ovládnou temná síla, která mu jde po krku. Pomocníkem k přežití mu nebyla jenom zbraň, ale také to, co temnota nenávidí ze všeho nejvíc – světlo. Hledání baterek do svítilny se tak při průchodu hrou stalo stejně důležitým cílem jako mít dostatek nábojů v zásobníku.

TOP 6 seriálů podle PC předlohy, které nás (prý) neminou
 

Zatímco pokračování (Alan Wake‘s American Nightmare se bere jako spin-off) není stále v dohledu, převypráví Alanův příběh hraný seriál. Ostatně už herní předloha byla rozčleněna do několika kapitol, přičemž každá z nich na začátku rekapitulovala předchozí události, které v jistých chvílích připomínaly psychothriller a pocit strachu během herní doby byl přítomný. Nabízí se proto otázka, jestli se tohle tvůrcům podaří přenést i do seriálové podoby. Možná by se to přece jen mohlo povést, protože na něm bude pracovat jakožto výkonný producent Sam Lake, který byl scenáristou hry. Scénář a pozici showrunnera zajistí Peter Calloway, producent a scenárista seriálů Legion a Cloak & Dagger.

Zatímco Wake je srdcem příběhu, jeho životně důležitou součástí jsou postavy kolem něj. Příběh původní hry je pro tvůrce odrazovým můstkem, semínkem, které poté v seriálu vyklíčí do větších rozměrů a ponoří se hlouběji do určitých aspektů, než to udělala videohra. Díky tomu se mají objevit na scéně i nové postavy, které měl představit Alan Wake 2. V průběhu let lidé z vývojářského studia Remedy pracovali na návrzích a příbězích ze světa Alana Wakea, které nikdy nespatřily denní světlo. Všechny tyhle materiály budou sloužit jako potenciální zdroj pro seriál. Hm, zdá se, že Lake má o celé představě evidentně jasno.

Jako další se k projektu vyjádřil partner studia Contradiction Films, kterým je Tom Harlan. Ten si je vědom dlouhé historie Hollywoodu, jak se snaží adaptovat videohry na filmové plátno a myslí si, že ten samý případ Alana Wakea nečeká. Televize je podle Harlana vhodnějším místem pro přizpůsobení videohry než film, protože jak vzít deseti až čtyřicetihodinový zážitek a vmáčknout ho do devadesátiminutového filmu? Vzpomeňte si, jak dopadl filmový Max Payne, další videoherní hit od Remedy. Možná že při náležité péči by Alan Wake nemusel dopadnout strašně. Ale to se dozvíme až s příchodem prvních epizod.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Carnage | 16.09.2018 07:22
Sem s tím! V dnešní době se člověk nemusí bát že by seriál pohořel i když s hrou je to složitější. I přesto považuju Alan Wake za jednu z nejlepších her co jsem kdy hrál a to jsem se s k ní dostal dost pozdě stejně jako třeba k Twin Peaks a na to jsem začal koukat právě potom co jsem dohrál Alana a hledaj jsem něco pdoobnýho. Atmosféra, děs a super hl. hrdina a k tomu to prostředí amerických lesů... no prostě boží. Pořád si přeju aby Remedy ohlásilo dvojku a ono to furt nepřichází.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu