První dojmy: Titans nabízí něco, co zatím žádný DC seriál

První dojmy: Titans nabízí něco, co zatím žádný DC seriál | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
Báli jste se toho, jak dopadne první seriál na DC Universe? Nebylo třeba.

Nová streamovací služba DC Universe konečně spustila svůj provoz a nejočekávanějším projektem pro tento rok byl seriál Titans, který si bere inspiraci z komiksových Teen Titans. To je obecně spíše látka pro mladší publikum plná humoru a barevných postav. Tvůrci Geoff Johns a Greg Berlanti se však rozhodli látku pojmout úplně opačným směrem a vytvořit temný seriál s vážnějším pojetím. První trailery a oficiální vzhledy postav vyvolávaly velké rozpaky a spousta lidí přisuzovala seriálu okamžitě špatné výsledky. První ohlasy ze zámoří však překvapivě byly pozitivní a my si díky Netflixu, který koupil mezinárodní práva, můžeme udělat svůj vlastní úsudek. Jak tedy dopadl první díl?

Článek může obsahovat mírné spoilery k první epizodě

Titans: Fotky celého týmu, jednotlivých členů a Jasona Todda
 

Příběh začíná u mladé Rachel (Teagan Croft), která díky vizím a nočním můrám cítí, že má v sobě něco temného, čehož se bojí jak její matka, tak ona. Následující události pak způsobí útěk Rachel do Detroitu. Tam už nějakou dobu působí Dick Grayson (Brenton Thwaites) jako detektiv u místní policie, po nocích však stále honí zločince jako Robin i přesto, že se rozkmotřil s Batmanem a opustil Gotham. Díky zdánlivé shodě okolností se shledává s Rachel, která v něm vidí kluka ze svých snů, a prosí ho o pomoc. V Rakousku se po autonehodě probouzí Kory Anders (Anna Diop), aniž by věděla, kde je, kdo je či co vlastně v Rakousku dělá. Postupně zjišťuje, že se jaksi zapletla s ruskými mafiány, a že má nadlidské schopnosti.

Události první epizody se můžou zdát hodně zmatené, ovšem opak je pravdou. První epizoda nám představuje tři hlavní postavy - Robina, Raven i Starfire, a to v poměrně dobrém tempu po celých 50 minut. Rozložení příběhu mezi tři postavy samozřejmě napomáhá tempu a vyplnění celé délky epizody, a i když je scenáristicky děj v některých případech zjednodušený a sází na náhodu, neměl jsem problém se v jednotlivých situacích chytit. A to je vlastně jediná negativní věc na Titans. Děj až moc sází na náhodu, a aby ubíhal, nechává některé situace prostě přebíhat jednu do druhé bez nějaké výrazné logiky. Další výhradu bych měl k dějové lince Starfire, která je zatím spíše nezajímavá a divák stejně jako postava moc nechápe, co se děje.

Pokud někteří měli pochybnosti o vážnějším pojetí především veselé látky Teen Titans, tak zde nenastává absolutně žádný problém. Seriál plně splňuje kvóty temnoty pro projekty ze stáje DC, jelikož se většina děje odehrává v noci či na temnějších místech. Zde však nejde o Snyderovský temný filtr, ale o stránku a vzhled, které seriálu nijak nevadí.

Seriál si také rozhodně nebere servítky se zabíjením a akcí. Vyloženě akční scéna je sice v prvním díle jen jedna, ovšem je dobře sestříhaná, choreografie souboje je typicky batmanovská a Robin se v souboji s pouličními gangstery nedrží zpátky co do zlomenin či zabodaných nožů. Pokud jste byli zklamaní z toho, že snímek Venom neukázal žádnou krev, pak zde budete spokojení.

Obecně je epizoda hezky natočená, kamera je plynulá a ideálně pracuje se světlem. Atmosféra je docela dobrá, stejně jako poměrně slušné ozvučení. Co se týče samotných postav, možná nepřekvapivě nejvíc zapůsobí Brenton Thwaites jako Dick Grayson / Robin. U mladé Teagan Croft občas věty znějí zbytečně strojově odříkané, ale celkově s ní nemám problém. Anna Diop jako Starfire v roli působí stejně zmateně jako její postava, takže pokud jde o záměr, pak je vystižen úspěšně. Její outfit však je trnem v oku, ať už tomu někdo říká rasismus či ne. Doufal jsem, že to první epizoda vysvětlí, avšak to se nestalo.

Titans: Starfire si zahraje Anna Diop. Je to rasismus?
 

Ve výsledku mě první epizoda Titans příjemně překvapila. Je hezky natočená, má svoji atmosféru, efekty jsou na seriál poměrně dobré a díky množství postav dokáže děj ubíhat dopředu a nezastavovat se zbytečně na jednom místě. Kde Titans ztrácejí na kráse, je scénář, který si příliš nedělá hlavu s propojením jednotlivých linek. Hodně věcí se děje náhodně a v dějové lince Starfire vlastně vůbec nevíte, o co jde. I přesto dokázala první epizoda šikovně načrtnout jednotlivé postavy a děj obecně. Když si vezmu, že spoustu zajímavých postav z celého světa DC ještě uvidíme, tak se na další díly těším. Pokud jste již unaveni z nekonečných seriálů z Arrowverse, Titans nabízejí něco, co zatím žádný seriálový projekt ze stáje DC Comics.

Naše hodnocení
7/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 4

T4 | 11.12.2018 17:53
Tak shlédnuto 5 dílů. Teď už je mi jasné, že jde o Dicka Graysona. Seriál není špatný. Jsem rád, že to není zase stejný tip seriálu jako The Flash nebo Supergirl, ale jde na to jinou cestou. Uvidíme co bude dál. Každopádně za mě zatím moc dobré.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu