Daredevil: „Těšíme se na další dobrodružství!“ říká Marvel

Daredevil: „Těšíme se na další dobrodružství!“ říká Marvel | Fandíme seriálům
Netflix/Marvel
Zobrazit dalších 10 obrázků
Seriál možná ještě není úplně odepsaný. Co na zrušení říkají tvůrci a členové obsazení?

Daredevil, korunní klenot televizní tvorby studia Marvel, byl před několika dny definitivně zrušen. Po předchozím utnutí dvou dalších seriálů - Lukea Cage a Iron Fista - jsme sice byli na něco podobného alespoň psychicky připravení, i přesto ale zrušení zanechalo mnoho fanoušků řádně rozrušené či naštvané. Hodně z nich se ale mohlo chytit záchranného lana v podobě oficiálního prohlášení Netflixu. To totiž nepřímo naznačuje, že i když streamovací platforma se seriálem končí, Marvel má s postavou Daredevila do budoucna nějaké plány. Jistá věc to samozřejmě nebyla, alespoň zrnko naděje ale zůstalo. Teď se podobných zrnek sype daleko více, jelikož Marvel se k celé situaci vyjádřil sám a budocnost nevypadá zase tak černě, jak byste možná očekávali.

Recenze: Třetí Daredevil je nejlepší Marvel seriál posledních let
 

Většina zprávy, kterou společnost zveřejnila, se sestává z poděkování všem počínaje věrnými fanoušky přes pracovité showrunnery a konče hereckým obsazením. Nás ale zajímá hlavně úplně poslední věta: „Všichni se těšíme na další dobrodružství, na které se v budoucnu s Mužem beze strachu vydáme.“ Jistě, opět tu nemáme na rukou jednoznačné „Ano, seriál znovu uvidíte“, rozhodně to ale vypadá, že Marvel Daredevila ještě úplně neodepsal. Pokud by tedy měla postava v hrané podobě opravdu pokračovat, jakým způsobem? Člověk by řekl, že nejjednodušší by bylo prostě navázat tam, kde jsme příběh na konci 3. řady opustili, to se ale lépe řekne, než udělá. Seriál je totiž oproti celovečerním komiksovým filmům, potažmo celé tvorbě Disneyho, daleko násilnější a krvavější. Jen tak postavit drsného Daredevila vedle hláškujícího Spider-Mana by proto vůbec nemuselo fungovat. Plánuje snad studio kompletní reboot, který by do jejich zavedeného světa seděl lépe? To nám poví jen čas.

Dost ale o beztvářných společnostech. Co na zrušení vlastně říkají tvůrci a obsazení? Dosud se o své pocity podělila pouze Deborah Ann Woll (Karen) a jeden z členů produkčního týmu. Woll na Twitteru napsala: „Jsem strašlivě smutná, že už v tomhle příběhu nebudeme pokračovat. Nejvíc mi ale budou chybět všichni přátelé, s nimiž jsem se na place každý den vídala. Děkuji všem, kteří k natáčení za ta léta jakkoliv přispěli a Eriku Olesonovi. Díky tobě jsme skončili v nejlepším.“ Producent Sam Ernst to vzal z druhého konce. Místo výčtu poděkování dal raději průchod svým nefiltrovaným pocitům: „Sakra, bylo strašně zvláštní sedět v místnosti se scenáristy a najednou se dozvědět, že jsme dostali utrum. Na zdech už jsme měli celou 4. řadu naplánovanou – a byla k*revsky dobrá! Tolik momentů, které jsme se těšili, že fanouškům ukážeme… Ach jo, to je prostě business.“ Doufejme tedy, že se Ernst netěšil marně a jednou se k nám všechny nerealizované nápady nějakým způsobem dostanou.

Zdroje: Marvel.com, ScreenRant, Twitter

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu