Pán prstenů: Nová destinace natáčení odhalena?

Pán prstenů: Nová destinace natáčení odhalena? | Fandíme seriálům
New Line Cinema
Zobrazit dalších 16 obrázků
Středozem, jak ji ještě neznáme?

Ohledně návratu Pána prstenů v podobě seriálu jsme naposledy psali, když bylo oznámeno, že domlouvání natáčení na Novém Zélandu je v plném proudu. Tvůrci se chtějí vydat do míst, kde byla natáčena i skoro dvě dekády stará fantasy trilogie, protože zdejší roztodivná krajina poslouží seriálu mnohem lépe než klasicky užívané umělé zelené plátno. Jenomže aby byl tento ambiciózní sen vůbec splnitelný, musí jim to napřed zdejší vláda vůbec dovolit a posoudit, zda mají dostatečně vysokou kvalifikaci (ať už to znamená cokoliv). Nic tedy není jisté. Nyní se ale do hry přidala další, zcela odlišná lokace. Středozem by mohla totiž najít svůj nový domov v rodišti svého stvořitele J. R. R. Tolkiena, ve Velké Británii. Přesně řečeno ve Skotsku.

Pán prstenů: 10 adeptů, kteří by mohli hrát mladého Aragorna
 

Tuto novinku zveřejnil britský web The Stuff, jehož zdroje ovšem skoro žádné větší filmové weby nesdílely, takže pravdivost těchto tvrzení berte rezervovaně. Podle nich se vedoucí produkčního studia Amazon tajně vydali po zdejších památkách jako turisté, aby prozkoumali vhodná místa pro natáčení. Podle údajů navštívili město Portree na ostrově Skye, hrad Dunskey, vesničku Scourie a nakonec městečko Portpatrick. Tyto zprávy byly navíc zveřejněny ihned poté, co jsme se dozvěděli o kritickém jednání ohledně natáčení na Novém Zélandu, takže je opravdu dosti možné, že zastupitelé produkčního studia zkrátka hledají vhodnou alternativu.

Jak se na tento výběr tváříte? Vadilo by vám, kdyby ohromující až epickou krajinu Nového Zélandu nahradily výrazně smířlivější a především chudší výhledy na Skotsko? Takto si rozhodně Středozem nepamatuji. Ale je také dost možné, že pánové od Amazonu to mají nějak vymyšlené a mají k tomu jisté důvody, čemuž nahrává i fakt, že nevíme v jakém prostředí se vůbec bude příběh seriálu o mladém Aragornovi odehrávat. Třeba nás ještě překvapí.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu