Teorie velkého třesku XII: Honba za Nobelovou cenou se ve 21. epizodě vyostřuje

Teorie velkého třesku XII: Honba za Nobelovou cenou se ve 21. epizodě vyostřuje | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 8 obrázků
Sheldon a Amy znova čelí doktorům Pembertonovi a Campbellovi

21. epizoda finální série Teorie velkého třesku pokračuje v nejvýživnější dějové linii. Sheldon a Amy stále bojují o vysněnou Nobelovu cenu, ale v cestě jim stojí doktoři Campbell a Pemberton, kteří Sheldonovu hypotézu o superasymetrii dokázali náhodou. Tentokrát se ale do děje přimotá nečekaná postava. Starý známý Barry Kripke. Ten se Sheldonovi a Amy přizná, že s doktorem Pembertonem studoval a má důkazy o jeho kradené diplomové práci. 

Epizoda tak dostává Sheldona a Amy do situace, kdy mohou lusknutím prstu své protivníky dostat ze hry. Najednou musí postavy čelit novému konfliktu. Klesnout na úroveň podvodníka Pembertona a zničit jeho celou kariéru, se kterou by šel ke dnu i jeho kolega Campbell, nebo si důkazy nevzít a zvítězit čestnou cestou? Už dlouho si mnu roce nad podařenou prací s charaktery Sheldona a Amy. Tvůrci jim v každé epizodě, která podrobně sleduje jejich dějovou linku, staví do cesty překážky, které musí překonat. Takovým způsobem je možné vytvořit zajímavý příběh. Když dáte postavám cíl, musíte jim také přirpravit překážky, které je nutné překonat. Sheldon a Amy na té cestě ovšem nejsou sami. Mohou se spolehnout na přátele. 

Ano, přátelství je další silný motiv, který rámuje novou epizodu. Zatímco ústřední dvojice bojuje s dilematem, zda-li jít nečestnou cestou, Leonard se nabídne, že si ruce klidně ušpiní. Barry mu předá důkazy a Leonard je odhodlaný nekalé Pembertonovy praktiky odhalit. To zároven rezonuje s dřívější epizodou, v níž se Leonard naučil stavět na vlastní nohy a jednat na vlastní pěst. Sheldon s Amy se nakonec ovšem rozhodnou důkazy neodhalit a dají je do rukou samotného doktora Pembertona. O všem se ale zároveň dozvídá doktor Campbell, který svého kolegu napráší. 

Je rozhodně pozitivní, že se seriál ve svých závěrečných epizodách věnuje tomuto příběhu. Sheldon a Amy jsou opravdu středobodem současného dění. Bohužel jejich přátelé tak už fungují v podstatě jako křoví. Zatímco Leonard se rozhodně jednat a Penny jej v tom podporuje, pro Bernadette, Howarda a Raje nezbývá žádný prostor a je velká škoda, že zůstavají tak trestuplně nevyužití. Zatímco předchozí epizoda jim dala alepsoň malé vtipné skeče, které plnily funkci výplně epizody, tentokrát je jejich přítomnost v postatě zbytečná.  

Jak se epizoda líbila vám? Dejde nám vědět do komentářů. Video nabídne krátký teaser na následující epizodu. 

Naše hodnocení
7/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu