Božena Němcová dostane minisérii s Aňou Geislerovou v hlavní roli

Božena Němcová dostane minisérii s Aňou Geislerovou v hlavní roli | Fandíme seriálům
Zobrazit další 2 obrázky
Další ambiciózní minisérie z dílny České televize.

Před několika dny začalo natáčení minisérie o Boženě Němcové v Novém Městě nad Metují. Ještě tento týden se natáčecí štáb přesune do Opočna, následně do Prahy a později zavítají třeba i na Slovensko. Všude tam zaznamenají životní příběh významné české spisovatelky, kterou si zahrála Aňa Geislerová.

ČT nakupovala v Cannes, jaké zahraniční seriály uvede?
 

Aňa Geislerová popisuje minisérii následovně: „Barboru poznají diváci z úhlu, který není úplně vše bořící, ale je rozhodně překvapivý. Byla to ve své době mnoho emocí vzbuzující postava a to se nezměnilo. Stejně jako každá silná osobnost budila i ona protichůdné emoce. Není to žádný strnulý portrét velké spisovatelky. Její osud je bolestný, těžký i plný vášně. To všechno je příběh velkého srdce a výjimečné ženy.

Boženu Němcovou, vlastním jménem Barboru, ztvární v období z první poloviny života herečka Anna Kameníková (Semestr, Dáma a král), podle které se Němcová měnila nejen s každou ztracenou láskou, ale zejména, když začala psát: „Můj vztah k ní se hodně prohloubil. Za poslední půlrok jsem nečetla nic jiného než knížky o Boženě nebo od Boženy. Pohltila mě a nadchla,“ dodává s úsměvem Anna Kameníková.

Scénář mají na starosti Hana Wlodarczyková (Zloději zelených koní) a Martina Komárková (Zahrádka pod hvězdami). O režii se postará autorka několika epizod Terapie či Soukromých pastí Lenka Wimmerová. Manžela Boženy Němcové ztvární Jan Hájek (Kobry a užovky). V dalších rolích se představí Vladimír Javorský, Klára Melíšková, Linda Rybová, Lucie Žáčková nebo Vladimír Škultéty (Čočkin z Mostu!) tentokrát v roli Karla Jaromíra Erbena. V galerii najdete první tři zveřejněné promo fotografie.

Zdroj: ČT

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu