Equal: Představitel Sheldona a "otec" seriálů z Arrowverse chystají dokumentární sérii o homosexuální komunitě

Equal: Představitel Sheldona a "otec" seriálů z Arrowverse chystají dokumentární sérii o homosexuální komunitě | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 11 obrázků
Čtyřdílný dokument nabídne streamovací služba HBO Max.

Jim Parsons se nejvíce proslavil rolí Sheldona v sitcomu Teorie velkého třesku, Greg Berlanti je pak zkušený seriálový tvůrce, který stojí za projekty z Arrowverse. Oba pány kromě toho, že jsou zvučnými jmény v televizní branži, spojuje i jejich sexuální orientace, jsou gayové. 

Prodigal Son: Představitel Jesuse z Živých mrtvých bude mít vlastní seriál
 

A není tak šokem, že právě oni pracují na dokumentární minisérií Equal pro streamovací službu HBO Max. Dokument se zaměří na osobnosti a hrdiny LGBTQ+ (lesbické-gay-bisexuální-transsexuální-queer) komunity, kteří působili v době před zlomovými Stonewallskými nepokoji (proběhly na konci 60. let minulého století, kdy se homosexuální komunita a její podporovatelné vzbouřili proti policejnímu útlaku).

Dokument se zaměří na osobnosti, které možná nemusíte znát, ale výrazně ovlivnily dějiny LGBTQ+ hnutí a jeho vnímání většinovou společností. 

Jedna z viceprezidentek HBO Jennifer O´Connell k Equal dodala:

"V červnu jsme oslavili padesáté výročí Stonewallských nepokojů, které odstartovaly novou éru LGBTQ+ hrdosti. A přestože známe příběh, který se odehrál v zákulisí této osudové letní noci, je tu další fascinující zatím neodvyprávěná historie patriotů, umělců a myslitelů, kteří připravili cestu. Nastal čas sdělit jejich hrdinské příběhy a nemohli bychom mít lepší partnery než Jima Parsonse, Grega Berlantiho, Jona Jashniho a produkční společnost Scout, aby představili publiku HBO Max tyhle historické průkopníky."

Jon a Greg budou seriál produkovat, ale zatím není jasné, kdy bude k dispozici. Dole v galerii si můžete připomenout hraný film Stonewall, který natočil Roland Emmerich.

Zdroj: CS

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu