Netflix chystá minisérii o vzniku hudební aplikace Spotify

Netflix chystá minisérii o vzniku hudební aplikace Spotify | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 9 obrázků
Kniha Spotify Untold pojednávající o stejnojmenné aplikaci se dočká seriálového zpracování.

Netflix oznámil produkci limitované série, která bude inspirovaná knihou Spotify Untold od švédských reportérů Svena Carlssona a Jonase Leijonhufvuda. Kniha pojednává o vzniku stejnojmenné hudební streamovací služby, která navždy proměnila hudební průmysl. Seriál by se prý měl nést ve stejném duchu, jako snímek Davida Finchera o založení Facebooku The Social Network z roku 2010.

Netflix testuje novou funkci, která má uživatelům vybírat konstantní proud pořadů, jako televizní vysílání
 

Spotify Untold je popisován jako příběh Davida a Goliáše o tom, jak tvrdá přesvědčení, neúprosná vůle a velké sny mohou pomoci malým hráčům utkat se s technologickými titány. Limitovaná série bude namluvena ve švédštině a angličtině. Výkonnou producentkou je Berna Levin (Dívka v pavoučí síti) a režie se ujme Per-Olav Sørensen (Tekutý písek, Nobel). Zatím nebyl oznámen konkrétní počet epizod ani oficiální název.

K projektu se výkonná producentka Berna Levin vyjádřila takto: „Je to příběh o tom, jak malá skupinka švédských technologických nadšenců transformovala hudbu – to jak ji posloucháme a jak je zprostředkována – je to skutečně příběh pro naši dobu. Není to příběh pouze o tom, jak se za poslední dekádu naše životy změnily, ale i o souboji kulturního a finančního vlivu v globalizovaném digitálním světě.

Společnost Spotify byla založena v roce 2006 obchodními partnery, v té době drobným technologickým podnikatelem Danielem Ekem a Martinem Lorentzonem. V roce 2008 byla spuštěna streamovací platforma poskytující bezplatný a legální poslech hudby. Služba od té doby změnila celý hudební průmysl. Po více než deseti letech a více že 200 milionech uživatelů, služba Spotify nadále roste po celém světě a stala se jedničkou na trhu pro paušálně placenou (nebo reklamou placenou) hudbu.

Zdroj: The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu