Natáčení velkých hollywoodských seriálů v Česku bude alespoň tři měsíce stát

Natáčení velkých hollywoodských seriálů v Česku bude alespoň tři měsíce stát | Fandíme seriálům
Amazon Prime
Zobrazit dalších 11 obrázků
Štáby však neodcházejí nadobro, v obou případech se chystají do Česka vrátit.

Česko si v posledních pár letech prožívá velký boom jakožto místo, kam ve velkém míří filmové a televizní produkce. Jistě, naše malá zemička byla pro zahraniční štáby už delší dobu pro hezké lokace, zajímavé státní pobídky a zkušené filmové profesionály lákavou destinací. V poslední době ji ale vyhledávají jedny z největších projektů současnosti. Z televizního hlediska tady aktuálně mluvíme například o seriálech typu Carnival Row nebo Wheel of Time. V blízké budoucnosti by se pak do našich končin měl podívat i Zaklínač. Vzhledem k současné situaci spojené s epidemií onemocnění COVID-19 se však vše překotně mění.

Stranger Things, Živí mrtví či Flash... desítky oblíbených seriálů zastavily natáčení
 

Všechna aktuálně probíhající natáčení, tj. především právě Carnival Row a Wheel of Time, by se totiž měla kvůli obav z šíření viru pozastavit na blíže nespecifikovanou dobu. Podle castingové agentury Extrafilms by se mohlo jednat až o tři měsíce a víc. Přesto by se oba dva projekty však měly podle všeho do Česka vrátit, mají totiž už natočenou drtivou většinu materiálu, v obou případech kolem 75 % (cca 6 dílů z 8) z aktuálních řad.

Situace kolem druhé řady Zaklínače je na tom podobně, akorát se natáčení pozastavilo ještě předtím, než se stihlo do Česka dostat. Zmíněné seriály pak nejsou jediné, které v naší domovině narazily na problémy způsobené koronavirem. Před týdnem byla připravovaná minisérie od Marvelu The Falcon and The Winter Soldier nucena zrušit připravované pražské natáčení.

Zdroj: Extrafilms
 

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu