Česká televize chystá speciální stanici určenou seniorům

Česká televize chystá speciální stanici určenou seniorům | Fandíme seriálům
Česká televize
Zobrazit další 1 obrázek
Omezení volného pohybu osob po ČR přivedlo ČT na vytvoření speciální stanice určené té nejohroženější skupině. 

Situace kolem epidemie způsobené coronavirem Covid-19 postihla všechny z nás. Nyní po edukativních pořadech pro děti se Česká televize rozhodla pomoci té nejrizikovější skupině obyvatel. Pro obecenstvo důchodového věku, kterým je doporučováno setrvávat doma, připravila Česká televize zbrusu novou televizní stanici ČT3 alias Televizi třetího věku.

UčíTelka přilákala více než polovinu dětí u obrazovek
 

Stanice ČT3 bude spuštěna již v pondělí 23. 3. a bude vysílat denně od 9 do 17:25 hodin. ČT3 by měla být svým laděním klidnější a podávání všech informací bude přizpůsobené seniorům. Programová nabídka se bude opírat o výběr ze zlatého televizního fondu, tematické magazíny i základní informační servis. Právě uvedený informační servis se nejspíše bude od ostatních zpravodajství odlišovat tím, že nebude tak dynamický a zprávy se budou moderovat v klidnějším, pomalejším a důslednějším duchu. Jedná se o provizorní vysílání, které vzniklo kvůli aktuálním opatřením v České republice. Zda bude stanice pokračovat i po uklidnění situace není jasné.

Chceme v této těžké situaci sloužit další velké skupině našich diváků. Vysíláme už speciální vzdělávací bloky pro školáky a rodiče, a teď se zaměřujeme na nejzranitelnější skupinu populace, která tráví doma nejvíce času. Na televizním vysílání vyrostlo již několik generací a my díky našemu bohatému archivu můžeme nabídnout obsah přesně šitý na míru jejich potřebám, doplněný navíc o informační servis a nově vyráběné magazíny s praktickými radami. Chceme přinést divákům dobrou náladu a evokovat příjemné vzpomínky,“ vysvětluje generální ředitel České televize Petr Dvořák a dodává: „Prozatím půjde o provizorní vysílání. Vzhledem k aktuální mimořádné situaci jsme byli nuceni pozastavit výrobu většiny pořadů, tak můžeme dočasně finanční prostředky směřovat na tento program.

Stanice ČT3 bude od 23. 3. dostupná v terestrickém vysílání, dále v satelitu i kabelovém vysílání. Diváci najdou program pouze v novém standardu DVB-T2.

Zdroj: ČT

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu